“Ahsenü’l Şehir: Kırşehir” Gençlik Projesi Ekibi Rektör Karakaya’yı Ziyaret Etti

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini destekleyerek potansiyellerini açığa çıkarmak hedefiyle başlatılan Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında Üniversitemiz Türk İslam Medeniyetleri Araştırma Topluluğu bir proje hayata geçiriyor. “Ahsenü’l Şehir: Kırşehir” ismiyle başlatılan proje Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi. Türk İslam Medeniyetleri Araştırma Topluluğu akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Başarmak’ın öncülüğünde yürütülen proje gençlerin kişisel gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. 

Proje hakkında bilgi vermek üzere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret eden Türk İslam Medeniyetleri Araştırma Topluluğu akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Başarmak, Topluluk Başkanı İlknur Çanakçı ile Kırşehir Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Erdal Lafvermez projedeki amaçlarını Rektör Karakaya ile paylaştı. 1 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşen ziyarette “Ahsenü’l Şehir: Kırşehir” Projesi ile Kırşehir’in ve Ahilik Kültürünün Türk İslam ve Medeniyeti içindeki yeri ve öneminin anlaşılmasına, bu konuda gençlerde farkındalık oluşturulmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getiren topluluk akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Başarmak, gençlerin dini yönden gelişimini önemsediklerini ve projenin bu amaca da hizmet edeceğini ifade etti.  

Projenin hem üniversitemiz hem de ilimizin tanıtımı ve gençler için önemli olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, projeye destek vereceklerini dile getirdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Karakaya, proje ekibine teşekkür etti.