Üniversitemize Rekor Düzeyde Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvurdu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya önderliğinde geçtiğimiz yıllarda başlatılan üniversitemizin uluslararasılaştırılması çalışmaları kapsamında üniversitemize yurtdışından öğrenci kabulü için önemli adımlar atılmış, yurtdışı uluslararası eğitim fuarlarında temsil edilen üniversitemizin yabancı öğrencilere tanıtımı yapılarak tercih edilebilirliğini arttırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirilmişti. Bu çalışmalar meyvesini verdi ve üniversitemizde öğrenim görmek için rekor düzeyde yabancı uyruklu öğrenci başvuru yaptı. 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için üniversitemizin 431 kişilik yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına Ortadoğu ülkelerinden 2 bin 389, Güney Kafkasya ve Orta Asya ülkelerinden bin 943, Avrupa ülkelerinden 419, Afrika ülkelerinden 271, Balkan ülkelerinden 91 ve Güney Asya ülkelerinden 66 olmak üzere toplam 99 farklı ülkeden 5 bin 179 öğrenci başvurarak üniversitemiz tarihinde bir ilk yaşanmış oldu.

Önümüzdeki dönemlerde de yabancı uyruklu öğrenci kabulü konusunda çalışmalarına ara vermeden devam edecek olan üniversitemizin en çok talep gören bölümleri arasında Tıp Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yer alırken Sağlık Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile Eğitim Fakültesi de öne çıkan diğer bölümleri oluşturuyor.