Üniversitemiz Stratejik Planının Son Altı Aylık Değerlendirme Toplantısı Yapıldı 

Üniversitemizin 2017 yılı için amaç ve hedeflerinin belirlendiği ilk 6 aylık dönemin değerlendirme toplantısı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya başkanlığında yapıldı. 3 Ağustos 2017 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen Stratejik Plan Değerlendirme Toplantısına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Yılmaz, idari ve akademik birim amirleri ile üniversitemiz personeli katıldı.

 

Rektör Karakaya: “Belirlediğimiz Stratejik Plan Üniversitemizin Yol Haritasıdır.”  

Strateji Plan Değerlendirme Toplantısında bir konuşma yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya stratejik planın üniversitemizin yol haritası olacağını söyledi. Stratejik planın üniversitemizin ileriye dönük proje ve çalışmalarının belli bir amaca ve hedefe oturtulması doğrultusunda önemli olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, bu anlamda birim amirleri ve çalışanlara büyük sorumluluklar düştüğünü dile getirdi. Bu toplantı ile 2017 yılının ilk 6 aylık stratejik planın değerlendirmesini yaptıklarını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “ Eğer adımlarımızı stratejik planımızda belirlediğimiz hedefler doğrultusunda atarsak 2021 yılında artık çizgisi belli bir üniversite olacağız.” dedi. Stratejik planın bilimsel verilerle belirlendiğini söyleyen Rektör Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Bilimsel verilerle yapılan stratejik planımıza uygun adımlar atarak buna göre çalışmalarımızı ve hedeflerimizi belirlersek fark yaratan bir üniversite oluruz. Zor bir şey değil bunu yapmak. Siz değerli çalışma arkadaşlarımın bu stratejik plana uygun çalışarak üniversitemiz için en iyisini yapacağınıza inanıyorum.”

 

Yeni girişilen her işte aksaklıkların olacağını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu aksaklık ve eksiklikleri gidermek için de önlemler alınacağını dile getirdi. Bu değerlendirme toplantısını 2017 yılı ikinci 6 ayı için örnek oluşturması için yaptıklarını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, stratejik plan çalışmasında emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt da bir konuşma yaparak ilk 6 aylık dönem için hazırlanan stratejik plandaki önemli noktalara değindi. Stratejik planda amaçlar ve hedeflere uygun faaliyetlerin birbiri ile uyuşması gerektiğini belirten Kurt, bu yönde gerçekleşecek faaliyetler için yapılan tüm çalışmaların not edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt’un konuşmasının ardında Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Yılmaz söz alarak birimlerin çalışmaları üzerinden bir değerlendirme yaptı. Toplantının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, stratejik planın hazırlanması ve yürütülmesinde yoğun emek ve çaba sarf eden personele teşekkür belgesi verdi.