AESEM’in Bilim ve Sanat Eğitimi Başarıyla Tamamlandı

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (AESEM) tarafından ilkokul öğrencilerine verilen Bilim ve Sanat Eğitiminin mezuniyet töreni gerçekleşti. 7 Ağustos 2017 tarihinde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen Bilim ve Sanat Eğitimi 1. Yaz Dönemi mezuniyet programına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Danışmanı ve AESEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Taşdemir, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Rektör Danışmanı ve AESEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Taşdemir yaptı. Taşdemir konuşmasında, bilim ve sanat eğitiminin yurtdışında okula yeni başlayan çocuklara verilen bir eğitim olduğunu belirterek kendilerinin bu eğitimi üniversitemiz bünyesinde uzman ekiplerce gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu alanda yapılan çalışmalarda ailelerin ve Rektör Karakaya’nın desteğini aldıklarını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Adem Taşdemir, altı haftalık süren eğitimi bitirdiklerini belirti. Taşdemir, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya ve ailelere desteklerinden dolayı teşekkür ederek AESEM’de bu tür çalışmaların devam edeceğini dile getirdi.

Açılış konuşmasının ardından öğrencilerin kurs boyunca yaptıkları uğraşlar ve aldıkları eğitimler etkinliğe katılanlara izletildi. Video gösteriminin ardından öğrenciler çeşitli tiyatro oyunları sergileyerek izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattılar.

 

Rektör Karakaya: “Bilim ve Sanat Bu Toplumun Özü ve Ruhudur” 

Program sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya bir konuşma yaptı. Rektör Karakaya konuşmasında, minik öğrencilerle gurur duyduğunu belirterek onların ülkemizin geleceği olduğunu söyledi. Bilim ve sanatın bu toplumun özü ve ruhu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin bu tür uğraşlarla vakit geçirmesinden memnun olduğunu ifade etti. Rektör Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Biz gençleri eğitirken onları toprağa atılmış birer tohum olarak görüyoruz. İnşallah bu tohumlar yeşerecek ve ülkemizi temsil eden insanlar olacaklar. Bu öğrenciler ilerde uluslararası platformlarda ülkemizin adını duyuracak bireyler olacaklar.” Öğrencilere mezuniyet belgelerini vererek onların çalışmalarını tebrik eden Rektör Karakaya öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.