Üniversitemizde Kalite Sorumluları Toplantısı Yapıldı

Kalite çalışmaları devam eden üniversitemizde Kalite Sorumluları Toplantısı yapıldı. 24 Ağustos 2017 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Türkiye Kalite Derneğinin Yönetim ve Kalite Danışmanı ve Eğitimcisi Taner Çavdar ile akademik ve idari birimlerin kalite sorumluları katıldı. 

Rektör Karakaya: “Üniversitemizde Kalite Anlayışını Geliştirerek Ahi Evran Üniversitesini Örnek Üniversite Yapacağız.” 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite sürecinde gelinen son durumu anlatarak birkaç ay içerisinde sonuca erişecekleri bilgisini verdi. Üniversitemiz birimlerinde oluşturulan alt yapının ilerleyen günlerde ortaya çıkacağını belirten Rektör Karakaya, toplantıda bulunan kalite sorumlularının kalitenin başlangıcını inşa edeceklerini söyledi. Dış denetim süreci hakkında da detaylı bilgiler veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, sürecin 5 Kasım 2017 tarihinde başlayacağını ve 27 Kasım 2017 tarihinde de saha ziyaretlerine geçileceğini dile getirdi. Her toplantı ve programda insana önem verdiklerini ve insan odaklı çalıştıklarını söyleyen Rektör Karakaya, kalite sürecinde de yapılan çalışmaların hesap verebilir olması ve kaydedilebilir olmasını önemsediklerini belirtti. Rektör Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Kaotik yapıda düzenli sistem oluşmaz. Bu yüzden kaliteye ihtiyacımız var. Değerli bulduğumuz insanı rahatlatmak ve umuda bağlamak için kalite çalışmaları yapıyoruz. Bundan sonra üniversitemizde kalite anlayışını ortaya koyarak ve geliştirerek Ahi Evran Üniversitesini örnek üniversite yapacağız.” 

Rektör Karakaya: “Daha İyi İşler Yapmak ve Kalitede Kurumsallaşmak İçin Sürekli Çalışacağız.”

Kalite sürecinde oldukça mesafe kaydettiklerini vurgulayan Rektör Karakaya, gelinen aşamaların ardından bundan sonraki süreçleri de hakkıyla tamamlayarak Eylül ayında yapılacak denetime hazır hale geleceklerini söyledi. Amaçlarının insana hizmet ve hizmetin kalitesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, “İnsan ömrü durağan olmadığı için ona yapılan hizmet de durağan olmamalıdır .” dedi. Daha iyi işler yapmak için sürekli çalışacaklarını ve kalitede kurumsallaşacaklarını belirten Rektör Karakaya, hem üniversitemiz hem de ülkemiz için ellerinden gelen hizmeti göstereceklerini söyledi. Kalite işini önemsediklerini ve bu ülkenin insanının bunu hak ettiğini dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Hep birlikte çalışıp kalite sürecini tamamlayarak YÖK’ün bu alanda örnek üniversitesi olacağız.” dedi.   

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından bir konuşma da Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt yaptı. Kurt konuşmasında, süreçte gelinen son aşamayı anlatarak Eylül ayında yapılacak dış değerlendirmeye hazır olacaklarını belirtti. Tüm birimlerin kalite sürecini çok iyi bilmeleri gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Kurt, bu konuda birim personeline sürekli toplantılar yapmalarını önerdi. Kalite anlayışını kurumda gerçekleştirmek için çaba gösterdiklerini dile getiren Kurt, birim sorumlularına toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti. 

Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt’un konuşmasının ardından Danışman Taner Çavdar tarafından birim sorumlularına eğitim verildi. Eğitimde ISO 9001:2015 ve YÖK dış değerlendirmesi kapsamında yapılması planlanan ve üniversitemizin tüm birimlerini ilgilendiren konulara yer verildi.