Çelik Adamlar Sezonu Açıyor

Üniversitemiz Gençlik Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren ve başarılarıyla adından söz ettiren çeşitli spor dallarından takımlarımızın yeni sezon için hazırlıkları sürüyor. 2016 - 2017 sezonunda 2. Ligi şampiyon olarak tamamlayarak 1. Lige yükselen Ahi Evran Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü Hentbol Takımı da 1. Lig hazırlıklarına hız verdi.  21 Ağustos 2017 tarihi itibari ile kampa giren çelik adamlar, günde çift idmanla hazırlıklarını sürdürüyor. 

Çelik adamlar, 8-10 Eylül 2017 tarihinde Kırşehir’de oynanacak Türkiye Kupası müsabakaları ile sezona merhaba diyecek. Türkiye Kupası müsabakalarında Ahi Evran Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü’nün rakipleri ise Adıyaman Belediyespor, Maliye Milli Piyango Spor, Sakarya Büyükşehir Belediyespor olacak. 

Mevcut kadronun çoğunluğunu koruyan Hentbol Takımında oyuncuların %70’i üniversite öğrencilerinden oluşuyor. 1. Ligde güçlü kadro kurmak için transfer çalışmalarını da sürdüren Ahi Evran Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü şu ana kadar 2 yabancı 8 yerli olmak üzere 10 sporcuyu bünyesine kattı. Yeni transferler için düzenlenen imza töreninde Kulüp Başkanı Doç. Dr. Mahmut Erbey, Kulüp şube sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Kazım Kaya, Kulüp menajeri Yrd. Doç. Dr. Yakup Akyel hazır bulunurken törenin ardından kulüp başkanı Doç. Dr. Mahmut Erbey bir açıklama yaptı. Hentbol Takımının çok kısa zamanda çok büyük başarılara imza attığını ifade eden Erbey, bu başarıyı 1. Ligde de devam ettirmek istediklerini belirterek şunları söyledi: “Elimizden geleni yapıp Kırşehir’e, üniversitemize layık olacak bir takım olacağız. Maçlarımıza tüm üniversite personelimizi ve Kırşehir halkını davet ediyoruz. Onların desteğini bekliyoruz. Ayrıca takımımıza çok büyük destek veren ve başarımıza katkı sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya çok teşekkür ediyoruz.”