2 Bin 664 Yataklı Öğrenci Yurdu Şehrimiz ve Üniversitemize Hayırlı Olsun

Günden güne büyüyen üniversitemiz alt yapı çalışmaları ile fiziki olanaklarını iyileştirmeye yönelik projelerine devam ediyor. Öğrenci odaklı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen üniversitemizde 2 bin 664 yataklı öğrenci yurdunun inşaatına başlandı. 7 Eylül 2017 tarihinde temel çalışmaları başlayan ve Üniversitemiz Merkez (Bağbaşı) Yerleşkesinde yer alacak öğrenci yurdu 3 blok halinde 45 bin 516 metrekare alan üzerine inşa edilirken iki blok öğrenci yurdu, bir blok ise sosyal tesis olarak projelendirildi. Öğrenci yurtlarına ait blokların 11 kattan, sosyal tesisin ise 1 kattan oluşması planlanırken yurtlarda toplam 666 oda yer alacak. Yurt odalarının ise 3 ve 4 yataklı olması öngörülüyor. Yurt binasının sözleşme bitiş tarihi 5 Mayıs 2018’ken binanın öngörülen süreden önce bitirilerek 2018 yılının Şubat ayında teslim alınması hedefleniyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin huzur ve güvenliğinin öncelikli hedefleri olduğunu ifade ederek onlara iyi bir barınma ve eğitim imkanı sunmak için çalıştıklarını ifade etti. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla tüm öğrencilere başarılı ve verimli bir yıl dileyen Rektör Karakaya, yeni yurt binasının tamamlanmasıyla daha fazla öğrenci için barınma olanağı oluşturmuş olacaklarını ve bu durumun da kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.