Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı 12 Ekim 2017 tarihinde yapıldı. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay ile akademik personel katıldı.

Dekan Balay: “Öncelikli Projemiz ‘Yeterliliğe Dayalı Öğretmen Yetiştirme Sistemi’dir”

Toplantının açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay yaptı. Balay konuşmasında akademik kurul için toplandıklarını belirterek geçtiğimiz dönem gerçekleştirilen projelerden bahsetti. Öncelikli projelerinin “Yeterliliğe Dayalı Öğretmen Yetiştirme Sistemi” olduğunu vurgulayan Dekan Balay, bu projenin Sayın Cumhurbaşkanımızın eğitimde önemli gördüğü 3 unsuru kapsadığını belirtti. Bunlardan ilkinin “Yüksek Motivasyonlu Öğretmenler Yetiştirmek”, ikincisinin “Öğretmenlerin Mesleki Gelişimlerini Mutlaka Tamamlamaları” ve üçüncüsünün de “Öğretmen Yetiştiren Kurumların İdeal Öğretmen Yetiştirecek Şekilde Yeniden Tasarlanması Gerektiği” olduğunu dile getiren Prof. Dr. Refik Balay, geçtiğimiz dönemde çalışmalarına başladıkları “Yeterliliğe Dayalı Öğretmen Yetiştirme Sistemi” projesinin bu üç unsuru da içine aldığını ifade etti. Dekan Balay konuşmasına şöyle sürdürdü: “Bu proje sadece Eğitim Fakültemizin ya da üniversitemizin yararlanacağı bir proje olmayacak, ülkemizdeki tüm eğitim kurumlarının yararlanacağı bir sistem olması için çalışıyoruz. Bu proje ile de başarılı olursak ülkemizin eğitim meselesine çok önemli bir vurgu yapmış olacağız.” Proje hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Refik Balay, projenin ihale ve yazılım aşamalarının tamamlandığını sadece eğitimlerde uygulama kısmına geçilmesini beklediğini söyledi.

Rektör Karakaya: “Eğitim Fakültesi Binasını Aralık Ayında Teslim Alıyoruz.”

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay’ın konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya bir konuşma yaptı. Rektör Karakaya konuşmasında akademisyenlerin 2017-2018 eğitim öğretim yılını kutlayarak kendilerine başarılar diledi. Eğitim Fakültesinden beklentilerini dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin temel vizyonu çerçevesinde çalışmalar yapılarak fakültenin üstlenmesi gereken konulara değindi. Toplantıda geçtiğimiz yılın değerlendirilmesini yapacaklarını dile getiren Rektör Karakaya, Eğitim Fakültesinin üniversitemiz vizyonuna sağlayacağı katkıları görmek istediğini ifade etti. Konuşmasının devamında Merkez Yerleşkede inşaatı devam eden Eğitim Fakültesi hakkında da bilgiler veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, inşaatın teslim süresinin 2017 yılının Aralık ayı olduğunu belirtti. İnşaat alanının kayalık bir bölgede olmasından dolayı inşaat çalışmalarının zor olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, deprem bölgesinde 10-12 şiddetine dayanıklı fakülteler inşa ettirdiklerini söyledi. Konuşmasının sonunda her konunun tartışılacağı akademik kurulun hayırlı olmasını dileyen Prof. Dr. Vatan Karakaya “Sizlerden çok şey bekliyorum, biz içeride birlik olacağız, dirlik olacağız ve bunu da dışarıya yansıtarak güçlü olacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısına geçildi.