Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük Yeni Görevi ile Birlikte Çalışmalarına Hız Verdi

Üniversitemiz Genel Sekreterlik görevini yürüten Doç. Dr. Rüştü Yeşil’in Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesine görevlendirilmesinin ardından Genel Sekreterlik görevine Genel Sekreter Yardımcılığı yapan Mehmet Zeki Küçük atandı. Yeni görevine atanan Mehmet Zeki Küçük, genel sekreterlik görevini hakkıyla yapmaya çalışacağını söyledi. 16 Ekim 2017 tarihinde makamında açıklamalarda bulunan Mehmet Zeki Küçük, “Bu memlekete ve millete borcumuz var. Herkes bulunduğu makam ve mevkinin hakkını vermek durumundadır.” dedi.

Uzun yıllardır idarecilik görevlerinde bulunduğunu belirten Genel Sekreter Küçük, bir göreve talip olmaktan ziyade görevin ancak takdir ile verilebileceğini söyledi.  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın ekibinde yer alan ve Doç. Dr. Rüştü Yeşil ile yakın bir mesaisi olduğunu anlatan Mehmet Zeki Küçük, hizmet odaklı düşünen bir yapıya sahip olduğunu, bundan sonraki süreçte de görev aldığı mevkinin ve makamın hakkını vererek çalışmayı istediğini sözlerine ekledi. Genel Sekreter Küçük sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ben her zaman makamların insanlara bir şey katmayacağını, makamların bir gün bırakıldığında kişide bir şey eksiltmeyeceğini düşünmüşümdür. Mevkiler ve makamlar, verilen görevler sadece birer aracıdır. Herkes her mecrada, bulunduğu makam ve mevkinin hakkını vermek durumundadır. Bu yeri gelir memuriyet olur, yeri gelir işçilik olur, yeri gelir üst yöneticilik olur. Ben insanların bulunduğu konumlarından dolayı konumun gerekliliklerini yerine getirmeleri gerektiğine inanıyorum.”

Birikimlerini her alanda devletin ve kamunun hizmetine sunmaya hazır olduğunu ifade eden Mehmet Zeki Küçük,  son 10 aydır üniversite yönetiminde görev yaptığını, bu işin bir bayrak yarışı olduğunu, görevi devraldığı andan itibaren Doç. Dr. Rüştü Yeşil’in kaldığı yerden devam etmek ve yarım kalan projeleri sonuca erdirmek için çalışacağını belirtti. Bunun yanı sıra faydalılığı arttıracak yeni projeler yapmak için ekibiyle birlikte yoğun bir şekilde çalışmalarının devam ettiğini anlatan Genel Sekreter Küçük, bu işin bir ekip işi olduğunu, hiçbir idarecinin bütün işleri ben tek başına yapabileceğini, emir komuta zinciri ile bu işleri yürüteceğinin düşünmesini doğru bulmadığını söyledi. Mevki ve makamların şahıslara bir emanet olduğunun altını çizen Mehmet Zeki Küçük, “Herkes kendi üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirmek durumundadır.” dedi. Bütün enerjisini kurumun ve milletin faydasına sunacağını ifade eden Mehmet Zeki Küçük sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Üniversitemiz gelişen bir üniversite. Hem fiziki hem de akademik alt yapı anlamında sürekli bir gelişim içindeyiz. Bunun sonu yok. Sürekli öncekinin üzerine bir şeyler katma çabasındayız. İş hiçbir zaman bitmez. Emanet elimizde olduğu sürece bir üst çıtaya çıkmak için çalışacağız.”