Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunda Osteoporoz Konferansı Verildi

Kemik erimesi hastalığı olarak bilinen Osteoporoz ülkemizde ve dünyada yaygınlaşan bir sağlık sorunu. 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü nedeniyle 18 Ekim 2017 tarihinde Üniversitemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunda bir etkinlik düzenlendi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Belgin Karaoğlan, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniği eğitim üyesi Doç. Dr. Burcu Duyur Çakıt ile Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Zafer Günendi katılırken akademik ve idari personel, öğrenciler ve Kırşehirli vatandaşlar konferansa yoğun ilgi gösterdi. 

Konferansın açılış konuşmasını Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rana Erdem yaparak Osteoporoz hastalığı hakkında kısa bilgiler verdi. Osteoporoz Hastalığının aslında kemik erimesi olduğunu belirten Erdem, ülkemizde insanların bu hastalık hakkında çok fazla bilgisi olmadığını belirtti.  

Açılış konuşmasının ardından konferansta ilk olarak Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Belgin Karaoğlan söz aldı. Karaoğlan, Osteoporoz ile Yaşam Derneği olarak bu sağlık sorunu hakkında bilgilendirme toplantıları yaptıklarını söyledi. Osteoporozun herkes tarafından bilinmesi gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Belgin Karaoğlan, Osteoporozun kemik yapısında bozulma anlamına geldiğini dile getirdi. 

Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Belgin Karaoğlan’ın konuşmasının ardından Doç. Dr. Burcu Duyur Çakıt bir konuşma yaparak hastalık hakkında bilgiler verdi. Kemiklerin vücudumuzdaki çalışma sistemine değinen Çakıt, kemiklerin güçlenmesi için kalsiyuma ihtiyaç olduğunu ifade etti. Osteoporoz sağlık sorununun her yaşta görülebildiğini vurgulayan Doç. Dr. Burcu Duyur Çakıt, “Osteoporoza kemiklerin sessiz hırsızı deniyor.” dedi.

Konferansta Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Zafer Günendi de Osteoporozdan korunmada egzersizin önemine değindi. Osteoporozun sağlık çalışanları ve halk tarafından üzerinde durulması gereken önemli bir sağlık sorunu olduğunu söyleyen Gönendi, sağlıklı kemikler için her yaşta hareket etmenin önemli olduğunu dile getirdi.  

Konferans katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.