Üniversitemiz Öğrencileri İçin 500 Kişilik Bir Yurt Daha

Öğrencilerin akademik gelişmelerinin yanı sıra sosyal imkanları ve barınma sorunları ile de yakından ilgilenen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin barınma sorunlarını çözmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun gayretleri ve özverili çalışmalarının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından fahri doktora töreninde sözü verilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Kırşehir’e yaptıracağı 500 öğrenci kapasiteli yurdun ihalesi 18 Ekim 2017 tarihinde yapıldı.

 

Öğrenciler ve yurt müdürleri ile sürekli görüşerek öğrencilerin sıkıntılarını yakından takip eden Rektör Karakaya, Kırşehir’de eğitim gören tüm öğrencilerin konaklama ve barınma ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalıştıklarını söyledi. Ahi Evran Üniversitesinin günden güne gelişim gösterdiğini ve bu durumun tercih edilebilirliği artırdığını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmeleri için tüm detayları düşündüklerini sözlerine ekledi. Eğitimde marka şehirlerden biri olan Kırşehir’de üniversite eğitiminin de üst düzey başarıya ulaşması için çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, devam eden fakülte inşaatları, öğrenci yurtları ve akademik çalışmalarla Kırşehir’i eğitim şehri yapmayı hedeflediklerini vurguladı. 

Geçtiğimiz günlerde 2664 yataklı öğrenci yurdunun temelinin atılmasının ardından 500 kişilik yurt binasının ihalesinin yapılması ile birlikte öğrencilerin temel ihtiyacı olan barınma sorunu büyük bir ölçüde giderilecek. Öğrencilerin eğitim gördükleri yere yakın yurtlarda barınma imkanlarının bulunması öğrencilerin zaman kazanmasını sağlayacak. Yurtlarda görev yapacak personellerin Kırşehir’den sağlanacak olması ile birlikte şehre yeni istihdam alanları açacaklarını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Şehrimiz ve bölgemiz için en iyi olanı yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

500 kişi kapasiteli olan yurt binası üç bloktan oluşuyor. Blokların biri yemekhane olarak değerlendirilirken diğer iki blok yurt bloğu olarak düzenlendi. Yemekhanesi, mutfağı, idari ofisleri, reviri, kantini, mescidi, çok amaçlı salonu bulunan yurt binası toplam 11.021 m2 kapalı alana sahip. Yurt odaları yatma, çalışma ve wc-duş bölümlerinden oluşurken yurt bünyesinde etüd odaları da bulunuyor.