Muhtarlar Günü Üniversitemizde Gerçekleşen Etkinlikle Kutlandı

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kutlanmaya başlanan Muhtarlar Günü etkinliği üniversitemizde gerçekleşti. 19 Ekim 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe, Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve eşi Sevim Şentürk, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Altuntaş, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, il yöneticileri ile il ve ilçe muhtarları ve eşleri katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte Ahmet Yesevi Cami İmamı Ahmet Altıntaş tarafından da Kuran-ı Kerim okundu. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Kırşehir ve İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Öcal bir konuşma yaptı. Öcal konuşmasında, muhtarlık görevinin gönül işi olduğunu söyleyerek hem devletin hem de milletin işini yapmak için gönül vermek gerektiğini belirtti.

 

Kırşehir ve İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Öcal’ın konuşmasının ardından bir konuşma da Muhtarlar Derneği Başkanı Cemalettin Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında, bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek tüm muhtarların Muhtarlar Gününü kutladı. Muhtarların kendilerini Türkiye Cumhuriyetinin omurgası olarak gördüklerini ifade eden Yılmaz, bütün muhtarların vatan sevgisiyle hizmet verdiğini söyledi.  

Etkinlikte Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de söz alarak bir konuşma yaptı. Yerel idarenin ilk kademesini muhtarların oluşturduğunu söyleyen Bahçeci, “Demokrasinin de ilk kademesini muhtarlar oluşturuyor.” dedi. Muhtarlık görevini yürütenlerin geçmişe göre çok iyi şartlarda muhtarlık yaptıklarını belirten Yaşar Bahçeci, zamanla muhtarların daha da iyi seviyeye geleceğini belirtti.

 

Muhtarlar Günü Kutlama programında son olarak Kırşehir Valisi Necati Şentürk bir konuşma yaptı. Şentürk konuşmasında muhtarlıkların Osmanlı Devletinden bugüne kadar var olan bir yapı olduğunu söyleyerek muhtarların gününü kutladı. Muhtarların demokrasinin gelişmesinde hem fonksiyonel hem de mahalli iradeler bakımdan önemli katkıları olduğunu söyleyen Necati Şentürk, konuşmasını devletimizin bekası için dua ederek bitirdi.

Program sonunda Muhtarlar Derneği Başkanı Cemalettin Yılmaz tarafından Vali Necati Şentürk ile Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye günün anısına plaket verdi.  

Plaket töreninin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Muhtarlar Günü Kutlama programına katılan misafirlere Üniversitemiz Merkez Yerleşkesini gezdirerek devam eden inşaatlar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Muhtarlar Günü Kutlama programı Üniversitemiz Yunus Emre Toplantı Salonunda verilen resepsiyonun ardından sona erdi.