Rektör Karakaya Gençlik Merkezinde Gençlerle Bir Araya Geldi

Gençlerle her fırsatta bir araya gelip onlarla sohbet etmeye özen gösteren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya gençlerle buluşmaya devam ediyor. Bu kapsamda 19 Ekim 2017 tarihinde Kırşehir Gençlik Merkezini ziyaret ederek gençlerle bir araya gelen Rektör Karakaya’ya ziyaret sırasında Gençlik Merkezi sorumluları da eşlik etti.

Rektör Karakaya: “Önce Kendimizi Tanımamız ve Kim Olduğumuza İnanmamız Lazım” 

Ziyarette öğrencilerle tek tek tanışarak sohbet eden Rektör Karakaya, onlara tavsiyelerde bulundu. Eğitim sisteminde değişikliğe gidildiğini vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Eğitim Fakültesinde uygulanmaya başlayan “Yeterliliğe Dayalı Öğretmen Yetiştirme Sistemi” hakkında da bilgiler verdi. Diplomanın sosyal hayata atılmada yeterli olmadığını dile getiren Rektör Karakaya, gençlere kendilerini eğitme ve geliştirmeleri konusunda öneride bulundu. İnsanı ve kalbi merkez alan bir kültüre sahip olduğumuzu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, batının ise aklı ve menfaati öncelik alan sonradan dogma bir kültüre sahip olduğunu söyledi. Kültürümüze ve geçmişimize sahip çıkmamız gerektiğini dile getiren Rektör Karakaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsan bilinci eğitimle aldığı bilgiyle tepki verir. Eğitim sistemiyle yıllarca size gördüğünüze inanacaksınız anlayışıyla eğitim verildi. Tepkilerimiz de ancak bu kadar. Bu yüzden kim olduğumuzu çok iyi tarif etmemiz ve buna da inanmamız lazım.”

 

Rektör Karakaya: “Allah’ın Yeryüzüne Gönderdiği En Kıymetli Şey İlimdir”

Gençlere tecrübelerinden bahseden ve sosyal hayatın zorluklarına karşı önerilerde bulunan Rektör Karakaya, değerlerin ve kültürün önemine dikkat çekti. Batının ülkemiz ve insanımız üzerindeki etkilerine de değinen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu yüzden kendi kültürümüze ve geçmişimize daha çok önem verilmesi gerektiğini söyledi. Rektör Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Gençler artık biz birilerinin söylediği şekilde yapmak zorunda değiliz. Birilerinin söylediği gibi olmak zorunda da değiliz. Ama bu başıboş hayat yaşamak anlamına da gelmemeli. Bin yılın kültürünü, tarihini, değerlerini toplayan bir kaynak var elimizde. O da Kur’an-ı Kerim ve Sünnet. O zaman yeni hayat alternatifi bu olmalı.”   

Konuşmasında İmam Gazali’nin hayatından örnekler veren Prof. Dr. Vatana Karakaya, Allah’ın yeryüzüne gönderdiği en kıymetli şeyin ilim olduğunu dile getirdi. Eğitim sisteminin sıkıntılarını bildiğini söyleyen Rektör Karakaya, bunu çözmek için çalışmalar sürdürdüğünü ifade etti. Rektör Karakaya, son olarak öğrencilere kendi gelecekleri için çalışmaları önerisinde bulunurken onlar için bir de bağlama çaldı.