Pilot Üniversite Programı YÖK Dış Değerlendirme Takımının Gündeminde

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Dış Değerlendirme Takımı dış değerlendirme planı çerçevesinde programlarını sürdürüyor. Bu kapsamda 7 Kasım 2017 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda pilot üniversite süreci değerlendirildi. Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, YÖK Dış Değerlendirme Takımı ve pilot üniversite projelerinde çalışmalar yapan akademik personel katıldı.  

Toplantının açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya yaparak projenin başlama aşaması ve devam eden süreçler hakkında açıklamalarda bulundu. Pilot üniversite projelerinin son aşamasına gelindiğini vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, projelerin hayata geçmesi için Kalkınma Bakanlığının onayının Resmi Gazetede yayımlanmasını beklediklerini söyledi.

 

Pilot üniversite projelerinin ilimiz kalkınmasına katkı sağlayacağını belirten Rektör Karakaya, projelerin tanıtımları ile birlikte üniversitemize ait toplam 7 pilot proje geliştirdiklerini ifade etti. Bölgenin genel ve fiziki özelliklerinin projelerin belirlenmesinde önemli etken olduğunu söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Jeotermal, Kırşehir için gizli bir hazine gibi ve onu ortaya çıkarmak için birçok proje geliştirdik.” dedi. 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın açılış konuşmasının ardından YÖK Dış Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Mesut Güner bir konuşma yaptı. Güner konuşmasında, üniversitemizin pilot üniversite seçilmesinden dolayı Rektör Karakaya’yı tebrik etti. Bölgesel ihtisaslaşmada üretilen 7 projenin kalite sürecine katkısının değerlendirileceğini belirten Prof. Dr. Mesut Güner, projelerin alanlarının bölgeye uygunluğunun da önemli olduğunu ifade etti.

 

Toplantının devamında pilot üniversitesi projesi içinde yer alan “Jeotermal Sera”, “Kaba Yem”, “Ceviz”, “JEOKAREM (Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi)”, “GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi)”, “SAUTER (Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi)” ve Pilot Üniversite Projeleri Tanıtımı ile birlikte 7 pilot üniversite projesinin detayları hakkında değerlendirmede bulunuldu.