Yurt İnşaatı Bir Ayda Yüzde Yirmi Oranında Yükseldi

Öğrencilerin barınma sorunlarıyla yakından ilgilenen ve konuyu çözüme kavuşturmak için çalışan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2 bin 664 kişilik yurt inşaatının tamamlanması için gelişmeleri yakından takip ediyor. 6 Ekim 2017 tarihinde temeli atılan yurt inşaatı hızla yükselmeye başladı. Öğrencilerin hem eğitim hem de sosyal tesis ihtiyacının karşılanacağı yurt ile birlikte şehrin istihdamına da katkı sağlanacak.

 

Yaklaşık olarak 45.500 m² inşaat kullanım alanına sahip olan yurt binası üç bloktan oluşuyor. Barınma için iki bloğun ayrıldığı yurtta bir blokta sosyal tesis olarak düşünüldü. İki ve dört kişinin barınmasına uygun olarak düşünülen yurtta 666 oda bulunuyor. Bodrum ve üç kattan oluşan sosyal tesis bloğunda yemekhane, çamaşırhane, çalışma odaları, el sanatları ve internet salonları, faaliyet odaları, beş atölye, gençlik ofisi, kuaför, terzi, ayakkabıcı, acil müdahale odalarının yanı sıra 12 idari ofis bünyesinde yer alıyor.  

Kısa sürede hızla yükselmeye başlayan yurt binası yüzde 20 seviyesinde tamamlanarak devam ediyor. Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun gayretleri sonucunda yüklenici firmadan alınan söz ile 11 Şubat 2018 tarihinde bitirilmesi planlanan yurt inşaatı öğrencilerin barınma sorunlarını önemli ölçüde giderecek. Ayrıca ihalesi yapılan 500 kişilik yurt binasını için de yakın zamanda inşaatın başlayacak olduğunu belirten Rektör Karakaya, artan öğrenci sayısıyla birlikte Ahi Evran Üniversitesinin büyüdüğünü sözlerine ekledi.

Â