YÖK Kalite Kurulu Dış Değerlendirme Takımından Üniversitemize Tam Not

Üniversitemiz Kalite Yönetim Süreci Dış Değerlendirme de sona gelindi. Yükseköğretim Kalite Kurulu Dış Değerlendirme Takımı, üniversitemiz için planladığı ziyaretleri 5-8 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirdi. 4 gün süren ziyaretler ve değerlendirmeler sonucunda Yükseköğretim Kalite Kurulu Dış Değerlendirme Takımı üniversitemize tam not verdi.

YÖK Kalite Kurulu Dış Değerlendirme Takımı ziyaret planı çerçevesinde 8 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya son bir ziyaret daha gerçekleştirdi. Ziyaret ile ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kalite Yönetim Süreci Dış Değerlendirmesinin oldukça başarılı geçtiğini vurgulayarak YÖK Kalite Kurulu Dış Değerlendirme Başkanının ayrılış konuşmasında da yaptığı üzere üniversitemizde Kalite Yönetim Sürecinin yüzde 90 tamamlandığını, yüzde 10’da iyileştirmeye açık olduğunu söyledi. 4 gün süren ziyaret sonrasında YÖK Kalite Kurulu Dış Değerlendirme Takımının üniversitemizden memnun ayrıldığının altını çizen Rektör Karakaya, üniversitemizde gerçekleşen birçok çalışmanın da başka üniversiteler için örnek olarak gösterileceğinin takım üyeleri tarafından söylendiğini belirtti. 

Rektör Karakaya, Türkiye’nin projesi olarak nitelendirilen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında pilot seçilen üniversitemizin bu kapsamda yaptığı çalışmaların da YÖK Kalite Kurulu Dış Değerlendirme Takımını heyecanlandırdığını anlattı. 

Üniversitemizde yürütülmekte olan ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Standardının ilk belgelendirme ile ilgili Yönetim Sistemleri Belgelendirme Başvurusunun yapıldığını anlatan Rektör Karakaya, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından 18-22 Aralık 2017 tarihleri arasında üniversitemize bir ziyaret gerçekleşeceğini söyledi. Rektör Karakaya Ahi Evran Üniversitesinde kalitenin kurum kültürü haline dönüşeceğini anlatarak eğitim öğretim hizmetleri, araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile idari hizmetlerin sunumu kapsamında faaliyetlerimizin belirlendiğini ifade etti.  

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin gelişmesi ve büyümesinde kalite çalışmalarının en önemli faktörlerden biri olduğunu belirterek çalışmalarını üniversitemiz ve şehrimiz için devam ettireceklerini söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Karakaya, YÖK Kalite Kurulu Dış Değerlendirme Takımına ayrı ayrı teşekkür ederek üniversitemiz anısına hediye verdi.