Üniversitemizde TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin Tarafından “Bilimde Başarının Sırları” Konulu Konferans Verildi

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından “Bilimde Başarının Sırları” konulu konferans düzenlendi. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin tarafından verilen konferans 13 Kasım 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Prof. Dr. Kazım Şahin, konferans öncesi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret ederek üniversitemizde olmaktan mutlu olduğunu ifade etti. TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin’in eşinin de eşlik ettiği ziyarette Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt da bulundu.

Prof. Dr. Kazım Şahin tarafından verilen konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin ve eşi, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Rektör Karakaya: “İman İmkân Verir, Bedel İse Mümkün Kılar” 

Konferansın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya yaptı. Konuşmasında bilim ve başarının birbirini tamamlayan en iyi ikili olduğunu dile getiren Rektör Karakaya “İman imkân verir, bedel ise mümkün kılar.” sözleriyle başarılı olabilmek için çalışmanın önemine vurgu yaptı. Başarıda inancın önemli bir faktör olduğunu söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, bir işi hakkıyla yapan ve bunu hisseden kişilerin de akademisyenler olduğunu ifade etti. Akademisyenleri toplumun diğer kesimlerden ayıran temel farkı “çok fazla çalışarak bilime katkı sunmaları” olarak açıklayan Rektör Karakaya, “Onlar hiçbir karşılık beklemeden toplumun refahı için bedel ödeyen insanlardır.” dedi.

TÜBA Asli Üyesi Şahin: “Başarılı Bilim İnsanları Günlerinin Çoğunu Çalışarak Geçiriyor”

Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın açılış konuşmasının ardından TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin “Bilimde Başarının Sırları” konulu konferansını verdi. Başarılı olmanın çok çalışmaktan geçtiğini ifade eden Şahin, zekanın çalışmayla taçlanacağını ve bilimsel çıktıya dönüşeceğini, Nobel ödülü almış birçok akademisyenin hayatından örnekler sunarak anlattı.

Başarılı bilim insanlarının günlerinin çoğunu çalışarak geçirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Kazım Şahin, işlerini severek yapan insanların motivasyonlarının yüksek ve daima başarılı olduğunu söyledi. Gençlere sevecekleri alanda ve çok çalışmaları tavsiyesinde bulunan Şahin, her ne koşulda olursa olsun yılmamaları ve belirledikleri hedefte emin adımlarla ilerlemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.  

Konferansın sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya tarafından günün anısına TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin’e hediye verildi.