Rektör Karakaya’dan 3. Uluslararası Ahilik Sempozyumu Düzenleme Kuruluna Teşekkür Belgesi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 3. Uluslararası Ahilik Sempozyumunun gerçekleştirilmesine katkı sağlayan ekibe teşekkür belgesi verdi. Ekim ayında “13. Yüzyıla Kadar Türk ve İslam Dünyasında Ahiliğin Temelleri“ temasıyla düzenlenen sempozyumun Düzenleme Kurulu Başkanı ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve kurul üyelerini 14 Kasım 2017 tarihinde makamında kabul eden Rektör Karakaya, emeklerinden ötürü kendilerine teşekkür etti.

Rektör Karakaya: “Üniversitemiz Ahilik Konusunda Başvurulacak Ana Kaynak Olmalı”

Gerçekleştirilen sempozyuma ve üniversitemizdeki Ahilik çalışmalarına ilişkin kısa bir değerlendirme de yapan Rektör Karakaya, Ahi Evran-ı Veli’nin adını alan üniversitemizde Ahilik çalışmalarının geliştirilmesi ve üniversitemizin Ahilik konusunda başvurulacak ana kaynak haline gelmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bu süreçte bilim insanlarına çok iş düştüğünü ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, insanı merkeze alan bilimsel çalışmaların önemine değinerek Ahiliğin de bu minvalde ele alınması gerektiğini belirtti. Gelecek nesillere Ahiliğin doğru anlatılması ve yaşatılması amacıyla Ahilik derslerini üniversitemizde müfredata eklediklerini de sözlerine ekleyen Rektör Karakaya, önümüzdeki dönemlerde daha etkin çalışma ve projelerle alana katkı sağlama hedefinde olduklarını söyledi. Uluslararası Ahilik Sempozyumu çıktılarının kitap haline getirilme süreciyle ilgili olarak da Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Gökbel’den bilgi alan Rektör Karakaya, basılacak kitabın önemli bir kaynak olacağını ifade etti. 

Düzenleme Kurulu Başkanı Gökbel: Ahilik Sempozyumlarını Düzenlemeye Devam Edeceğiz”

3. Uluslararası Ahilik Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel de sempozyuma ilişkin gelen dönütlere ve önümüzdeki yıllarda yapılması planlanan Ahilik sempozyumlarına ilişkin Rektör Karakaya’ya bilgi verdi. Gökbel, 3. Uluslararası Ahilik Sempozyumunu planlarken daha geniş bir dönemi ele almayı düşündüklerini; fakat alandan bilim insanları ile karşılıklı istişareler ışığında sempozyumun çerçevesini “13. Yüzyıla Kadar Türk ve İslam Dünyasında Ahiliğin Temelleri“ temasıyla sınırlandırdıklarını ifade etti. Önümüzdeki yıllarda Osmanlı İmparatorluğu’nun farklı dönemlerini kapsayacak konu başlıklarıyla bu sempozyumu gerçekleştirmeye devam edeceklerini ifade eden Gökbel, Ahilik çalışmalarını önemsediklerini ve gerçekleştirilen sempozyumun bilimsel çıktılarını da ivedilikle bilim dünyasıyla buluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. 

Ahilik çalışmaları üzerine karşılıklı fikir alışverişinin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 3. Uluslararası Ahilik Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile emeği geçenlere teşekkür belgesi vererek katkılarından dolayı teşekkür etti.