Rektör Karakaya’dan “Türk Eğitim Sisteminin Temel Problemleri Üzerine” Konulu Bildiri

Üniversitemizde gerçekleşen Türkiye’de Bilgi Üretimi ve Bilim Politikaları Uluslararası Sempozyumunun 15 Kasım 2017 tarihindeki açılış programının ardından oturumlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyumun ilk oturumunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da bir bildiri sundu. Başkanlığını Prof. Dr. Hayati Akyol’un yaptığı oturumda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya “Türk Eğitim Sisteminin Temel Problemleri Üzerine” konulu bildirisini, Doç. Dr. Kürşad Yılmaz “Türkiye’de Eğitim Yönetimleri Alanında Paradigma Savaşları” konulu bildirisini ve Dr. Engin Kırlı ise “Avrupa’da Bilimsel ve Teknolojik Gelişmelere Muhalefet: Makine Kırıcılar” konulu bildirisini sundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya “Türk Eğitim Sisteminin Temel Problemleri Üzerine” başlıklı bildirisinde ülkemizin eğitim sistemindeki aksaklıklara değindi. Eğitim sistemimizin belli bir standardı olmadığını vurgulayan Rektör Karakaya, eğitimde ilk olarak öğretmenlerin eğitilmesinden başlanması gerektiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan müfredatın önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Müfredatla sınav ayarlaması yapıldığında gençler sınavlarda başarılı olacaklardır.” dedi.