Türkiye’de Bilgi Üretimi ve Bilim Politikaları Uluslararası Sempozyumu Kapanış Oturumu ile Sona Erdi

Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye’de Bilgi Üretimi ve Bilim Politikaları Uluslararası Sempozyumu değerlendirme ve kapanış oturumu ile sona erdi. 16 Kasım 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen kapanış oturumunu Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan birlikte gerçekleştirdi.

 

Rektör Karakaya: “Üniversitelerin Asli Görevi Bilim Üretmektir”  

Sempozyum hakkında değerlendirmelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, çok sayıda bilim insanının katıldığı ve bilimsel alanda güzel sonuçların elde edildiği sempozyuma ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirterek bu tür sempozyumların ülkemizde artarak devam etmesi temennisinde bulundu. Ahi Evran Üniversitesi olarak bundan sonra bir yılda en az üç sempozyum yapma kararı aldıklarını ifade eden Rektör Karakaya, 2017 yılı içinde beş sempozyum yaptıklarını ifade etti. Üniversitelerin asli amacının bilgi üretmek olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, akademisyenlerin bilgi üretmeleri ve ürettikleri bilgileri teknolojiye, sosyal yaşama yansıtmaları gerektiğini söyledi. Türkiye’de Bilgi Üretimi ve Bilim Politikaları Uluslararası Sempozyumuna ev sahipliği yapmalarına vesile olan Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan’a ve sempozyuma katılan bilim insanlarına teşekkür eden Rektör Karakaya, bu tür bilimsel aktivitelere desteklerinin her zaman devam edeceğini dile getirdi.

 

Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Beyhan: “Türkçe’nin Bilim Dili Olmasına Daha Fazla Özen Göstereceğiz”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın değerlendirmesinin ardından bir değerlendirme de Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan yaptı. Beyhan, sempozyumun oldukça verimli geçtiğini belirterek Kırşehir’den memnun ayrıldıklarını ifade etti. Sempozyumun amacının ülke olarak kendilerini değerlendirmek ve eksik taraflarının çözümüne ilişkin öneriler ortaya koymak olduğunu belirten Beyhan, ilerleyen günlerde sempozyumda elde edilen bildiri ve önerileri kitap haline getireceklerini dile getirdi. 2017 yılının Cumhurbaşkanlığının himayesinde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu ile Türk Dil Kurumu tarafından  “Türk Dili Yılı” ilan edildiğini de vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan bundan sonra ülkemizde bilim dilinin Türkçe olmasına daha fazla özen gösterileceğini söyledi. Beyhan konuşmasına şöyle devam etti: “Türkçe bilim dilidir. Milletin kimliğini oluşturmada dil ne kadar önemli bir unsursa biz de dilimizde ortaya çıkmalıyız.” Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan, sempozyuma katılan bilim insanlarına ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür ederek başka bir sempozyumda bir araya gelme temennisinde bulundu.  

Türkiye’de Bilgi Üretimi ve Bilim Politikaları Uluslararası Sempozyumu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın günün anısına Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan’a hediye vermesi ve sempozyuma katılan bilim insanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.