Üniversitemizde TODAİE Tarafından İlimizde Çalışan Kamu Görevlilerine Eğitim Veriliyor

Üniversitemiz ile Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) işbirliğinde “Yerel Yönetimler Personelinin Kapasitesinin Artırılması Eğitim Projesi” açılış programı ile başladı. Üniversitemizde 5 gün sürecek olan eğitimlerde Türkiye’de Yerel Yönetimlerde Risk ve Kriz Yönetimi, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, Stratejik Yönetim ve Planlama, Türkiye’nin Yönetim Yapısı, Yerel Yönetimlerde Personel Yapısı ve Yönetimi, Protokol Yönetimi, Resmi Yazışma Kuralları, 5018 Sayılı Kanun, Kamu Zararı, 4483 ve Disiplin Uygulamaları, Yerel Yönetimlerde İdare Hukukunun Genel Esasları konularında eğitimler verilecek. 20 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda başlayan açılış programına Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan, Üniversitemiz Genel Sekreteri Mehmet Zeki Küçük ile ilimiz kamu çalışanları ve üniversitemiz personeli katıldı.

TODAİE Genel Müdürü Aslan: “Bu Eğitimlerle Birlikte Kamu Çalışanları Çalışma Hayatlarında Daha Aktif Olacaklar”

“Yerel Yönetimler Personelinin Kapasitesinin Artırılması Eğitim Projesi” eğitiminin açılış programında ilk olarak Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan bir konuşma yaparak eğitimi projesi hakkında bilgiler verdi. “Yerel Yönetimler Personelinin Kapasitesinin Artırılması Eğitim Projesi” nin yeni bir eğitim projesi olduğunu vurgulayan TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan, ilimizin de pilot iller arasında olduğunu belirtti. Bu eğitim projesi ile ülkemizdeki kamu personelini yerel yönetimler alanında yetiştirerek kendi çalışma alanlarında daha aktif olmalarını sağlayacaklarını ifade eden Aslan, eğitim projesini sadece ülkemizde değil Orta Doğu’da da yapacaklarını söyledi. Programa ev sahipliği yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye teşekkür eden TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan, katılımcılara eğitimlerinde başarılar diledi.

 

Rektör Karakaya: “Kamu Alanında Mükemmellik Alan Bilgisine Sahip Çalışanlarla Mümkün Olur”

TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan’ın konuşmasının ardından bir konuşma da Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya yaptı. Rektör Karakaya konuşmasında, eğitimin insan gelişiminin temelini oluşturduğunu belirterek kamu alanlarında mükemmelliğin alan bilgisine sahip olan çalışanlarla mümkün olacağını söyledi. Bu eğitimle birlikte ülke olarak hem kendi potansiyelimizi değerlendirmede hem de yapılan işin hedef kitlesine fayda sağlaması açısından önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, aynı zamanda bu eğitimlerle kurumların geleceğine da katkı sağlanabileceğini dile getirdi. Rektör Karakaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu bizim üniversite olarak yürütmekte olduğumuz kalite çalışmalarının temeli. Çünkü yapmış olduğumuz işler 5018 sayılı kanun ile tescil ediliyor. Biz 5018 sayılı kanunun öngördüğü yolları geçerek bir taraftan Sayıştay denetiminde kendimizi sağlama alıyoruz bir taraftan da kurumun vizyonunu sağlamak anlamında yasal dayanak elde etmiş oluyoruz. Şu anda stratejik planımızda belirttiğimiz kalite çalışmasını üniversitemizde tamamladık. İnşallah 18-20 Aralık tarihlerinde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Saha çalışmasını da yaparak iş akışlarımızı tescil edecek.” Bu eğitimle birlikte ilimiz belediyesi, il özel idaresi ve üniversitemizde çalışan personelin ortak bir fikir birliğine varacağına inandığını söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, eğitim programının yapım ve uygulama aşamasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Bahçeci: “Başarıyı Yakalamak İçin Ülkece Çok Çalışmalıyız”

Rektör Karakaya’nın açılış konuşmasının ardından Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de bir konuşma yaparak kamu personeline verilecek olan eğitimlerin önemine değindi. Türkiye olarak büyük hedeflere yürüyen bir ülke olduğumuzu dile getiren Bahçeci, başarıyı yakalamak için çok çalışılması gerektiğini ifade etti. Gerçekleşecek TODAİE eğitimleri ile birlikte personellerin arasında dayanışmanın artacağını, eğitimlerin personeli çalışma alanında teşvik edeceğini söyleyen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, bu eğitimlerle birlikte yerel yönetim alanlarında ülkemizin ileriye taşınacağına inandığını ifade etti.  

Açılış konuşmalarının ardından TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan tarafından günün anısına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye hediye verildi.

TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan ile Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Rektör Karakaya’yı Ziyaret Etti

Açılış programının ardından TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan ile Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret ettiler.

Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan, eğitim programlarına ev sahipliği yapmalarından dolayı Rektör Karakaya’ya teşekkür ederek TODAİE çalışmaları ve eğitimleri hakkında Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı bilgilendirdi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de üniversitemiz ile işbirliği içinde çalışmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek üniversitemizin çalışmalarını da yakından takip ettiğini dile getirdi.

Üniversitemizin genel ve fiziki durumu ile proje ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Rektör Karakaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan ile Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye teşekkür etti.