“Fizik Tedavi’de Jeotermal ve AR-GE” Başlıklı Çalışma Rektör Karakaya’ya Sunuldu

Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalında doktora bölümüne öğrenci alımı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın girişimleri ile 2016 – 2017 eğitim öğretim bahar yarıyılında başladı. Yüksek lisans eğitimi sonrası verilmesi gereken doktora eğitimi Rektör Karakaya’nın girişimleri ve üniversitemizin jeotermal alanda pilot üniversite olmasından dolayı Yükseköğretim Kurulu’nun izni ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalında verilmeye başlandı. Bu kapsamda başlatılan doktora eğitimleri hakkında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Öznur Büyükturan ile doktora öğrencisi Uzman Fizyoterapist İsmail Ceylan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret ederek konu hakkında bilgiler verdi. 17 Kasım 2017 tarihinde Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Yrd. Doç. Dr. Öznur Büyükturan ile doktora öğrencisi Uzman Fizyoterapist İsmail Ceylan, Rektör Karakaya’ya “Fizik Tedavide Jeotermal ve AR-GE” başlıklı sunumlarını yaparak ilerleyen günlerde gerçekleştirecekleri proje ve çalışmalarını Rektör Karakaya ile paylaştılar.

 

Ziyaret amaçlarının Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalında verilen doktora eğitimleri ve ileride gerçekleşecek proje ve çalışmalar hakkında Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı bilgilendirmek olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Öznur Büyükturan, Üniversitemiz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında kendi öğretim üyelerini yetiştirebilecek düzeye ulaştığını dile getirdi. Gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini belirten Büyükturan, kendilerine verdiği desteklerden dolayı Rektör Karakaya’ya teşekkür ettiler.

Üniversitemizin Pilot Üniversite projeleri arasında yer alan jeotermal çalışmalara önem verdiğini belirten Rektör Karakaya, ilimizin ve üniversitemizin gelişimine katkı sağlayacak her türlü proje ve çalışmalara destek vereceklerini söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, Yrd. Doç. Dr. Öznur Büyükturan ile Uzman Fizyoterapist İsmail Ceylan’a teşekkür etti.