Tıp Fakültesi Morfoloji Binası İnşaatı Yükselmeye Devam Ediyor

Tıp Fakültesine öğrenci alımı yapılmasının ardından bina ihtiyacı ile ilgili olarak ivedilikle çalışmalarına başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun gayretleri sonucunda bina inşaatı hızla yükseliyor. 17.082,31 m² inşaat alanına sahip Morfoloji Binasının 15.111,19 m² kapalı alanı bulunuyor. Bina oturum alanı 5.044,18 m² olan inşaat yüzde 21 seviyesinde tamamlanarak devam ediyor.

Binanın bodrum katında 3 amfi, 2 tıbbi beceri laboratuvarı, teknik hacimler, depolar ve sığınak bulunuyor. Zemin katta 29 akademisyen ve asistan odası, 16 derslik, 2 öğrenci laboratuvarı, 1 okuma salonu, 1 seminer odası ve 11 idari ofis yer alırken 1. katta 33 akademisyen ve asistan odası, 3 simule hasta odası, 2 grup çalışma odası, 4 öğrenci laboratuvarı, 7 araştırma görevlisi laboratuvarı ve 4 ofis mevcut. Ayrıca binanın 2. katı 40 akademisyen ve asistan odası, 4 öğrenci laboratuvarı, 8 araştırma görevlisi laboratuvarı ve 4 ofisi bünyesinde barındırırken Morfoloji Binası 3. katta 7 öğretim görevlisi odası, 1 toplantı odası, 9 ofis ,teknik hacim ve depolar yer alıyor. Binada ayrıca araç sahiplerinin kullanımına uygun olarak 201 araçlık otopark bulunuyor.

 

Morfoloji Binasının üniversitemiz ve Tıp Fakültesi için çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, Tıp Fakültesi öğrencilerinin Morfoloji Binasında eğitimlerini tamamlamalarının ardından başarılı birer hekim olarak mezun olmalarını istediklerini söyledi. Üniversitemiz Tıp Fakültesinin hem akademik başarıları hem de fiziki imkanları ile öne çıkan bir fakülte olacağını ifade eden Rektör Karakaya, şehrin ve bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek yeni işler yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Binanın tamamlanması için çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin yeni binalarında eğitim görmeleri için süreci hızlandırmaya çalışacaklarını anlattı.

Â