Rektör Karakaya İnşaatları Yakından Takip Ediyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinin bölgenin en güçlü üniversitesi olması için gece gündüz, yağmur çamur demeden çalışmaya devam ediyor. Rektör Karakaya inşaat çalışmaları devam eden binaları yakın takibe aldı.

Ahi Evran Üniversitesinin fiziki imkanlarını iyileştirmek için durmadan çalışmalarına devam eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, devam eden inşaatlarda 22 Kasım 2017 tarihinde incelemelerde bulundu.

 

İlk olarak 2 bin 664 kişi kapasiteli yurt inşaatında incelemeler yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, son durum hakkında bilgi aldı. Yurt binasının planlanan tarihte tesliminin yapılabilmesi için durum değerlendirmesi yapan Rektör Karakaya, yurt binasının öğrenciler için çok önemli olduğunu söyleyerek akademik yılın ikinci yarısına yetişmesi için çalışmaların hızlanmasını istedi. Yüklenici firma ile inşaat alanında toplantı yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, yurt binası inşaatını yakından takip ettiğini sözlerine ekledi.

 

Yurt binasındaki incelemelerini tamamlayan Rektör Karakaya ardından stadyum inşaatını gezdi. Maraton tribünü hariç olimpiyat stadı özelliklerine sahip stadyum inşaatı hakkında bilgiler alan Prof. Dr. Vatan Karakaya, stadyum tamamlandığında üniversite ve şehir için farklı bir değer oluşturacağını belirtti. Öğrencilerin sosyal hayatlarına da olumlu katkı yapacak olan stadın tamamlanması ile birlikte önemli sportif faaliyetlerin Ahi Evran Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşeceğini anlatan Rektör Karakaya, eksiklerin ivedilikle tamamlanmasını istedi.

 

Son olarak Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ile Ziraat Fakültesi inşaatlarını gezen Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin yeni binalarda eğitim öğretim faaliyetlerine başlaması için binaların hızla tamamlanmasının öneminden bahsetti. Öğrenci alımlarının hızla arttığı üniversitemizde öğrencilerin fiziki anlamda nitelikli binalarda eğitim görmelerini istediğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, inşaatların son durumları hakkında bilgi alarak binaları yakından takip etmeye devam edeceğini söyledi.