Rektör Karakaya Kapalı Halı Sahada İlk Vuruşu Yaparak Sahayı Kullanıma Açtı

Sporun ve sporcunun her daim yanında olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, sportif faaliyetlerin daha rahat yapılabilmesi için Merkez Yerleşke içerisinde yer alan Kapalı Halı Sahanın açılışını yaptı. 22 Kasım 2017 tarihindeki açılışta Rektör Karakaya’ya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mahmut Erbey, daire başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler eşlik etti.

Öğrencilerin sportif faaliyetlere yönelmeleri ve boş zamanlarını değerlendirmeleri için alternatif bir spor alanı oluşturmak istediklerini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin sportif faaliyetler için alt yapısının çok güçlü olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı yoğun ilgiyle karşılayan öğrenciler, halı sahanın kullanıma açılmasından memnun olduklarını dile getirdiler. Öğrencilerin kültürel ve sosyal imkanlarının da gelişmesi için çalışmalara devam ettiklerini belirten Rektör Karakaya, yaşanabilir bir kampüs için her detayın düşünüldüğünü ve bununla ilgili projelerin geliştirildiğini söyledi.

 

Rektör Karakaya’nın başlama vuruşu ile kullanıma açılan halı sahada öğrencilerle kısa bir maç yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu tür faaliyetlerin sosyalleşmek adına çok önemli olduğunu, kendisinin de fırsat buldukça öğrencilerle bir araya geldiğini sözlerine ekledi. Rektör Karakaya açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Ahi Evran Üniversitesinin sosyal bir üniversite olması için çalışıyoruz. Öğrencilerimizin üniversitemizde bulunduğu süre içerisinde mutluluğu ve başarısı bizim için çok önemli. Sporu önemseyen bir üniversiteyiz ve sportif faaliyetlerin öğrencilerin kişisel gelişimine önemli katkılar sağladığına inanıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız kapalı halı saha ile inanıyorum ki çok önemli turnuvalara da ev sahipliği yapacağız.” 

Öğrencilerle konuşarak onları dinleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, açılışın ardından öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdi.