AID’den Üniversitemiz Öğrencilerine Konferans

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından Ahilik dersi kapsamında bir konferans düzenlendi. 30 Kasım 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Aşıkpaşa Salonunda gerçekleşen konferansa Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Mevlit Yurtseven, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansta öğrencilere geçmişle gelecek arasındaki farklılıkları anlatan Uzman Dr. Mevlit Yurtseven, geçmişe göre günümüzde tıp alanının oldukça gelişmiş olduğunu belirtti. Belli bir eğitimin ardından tıp fakültelerine yerleşen öğrencilere zekanın yanında dünyayı da tanımanın öneminden bahseden Yurtseven, onlara Birleşmiş Milletlere bağlı özel organlar ve teşkilatları anlattı. Türkiye’den de birçok sağlık görevlisinin Birleşmiş Milletlerin Dünya Sağlık Örgütüne (WHO) bağlı çalışmalarda bulunduğunu söyleyen Uzman Dr. Mevlit Yurtseven, ülkemiz insanlarının en temel sorununun yabancı dil olduğunu dile getirdi. Birleşmiş Milletlerin dünyayı etkileyen bir mekanizma olduğunu belirten Yurtseven, bu yüzden tüm nesillerin Birleşmiş Milletlerin işlevleri, görevleri hakkında bilgi sahibi olmaları ve dünyadaki gelişmelerden haberdar olmaları gerektiğini belirtti. Birleşmiş Milletler organları içinde yer alan Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Uluslararası Yardım Koordinasyonu (OCHA) gibi birimler hakkında bilgiler aktaran Uzman Dr. Mevlit Yurtseven, gençlere dünyayı tanıma ve anlama konusunda kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.