Kalite Komisyonu Toplantısı Rektör Karakaya Başkanlığında Yapıldı

Üniversitemiz Kalite Yönetim Koordinatörlüğü tarafından Kalite Komisyonu Toplantısı yapıldı. 4 Aralık 2017 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, kalite koordinatör yardımcıları ile kalite komisyon üyeleri katıldı.

Rektör Karakaya: “TSE Yetkilileri 18 – 22 Aralık Tarihlerinde Üniversitemizde Değerlendirmelerde Bulunacaklar”

Toplantı gündeminin Kurumsal Dış Değerlendirme Ön Raporu Görüşme ve ISO 9001:2015 Dış Tetkik Süreci Hakkında Bilgilendirme olarak belirlendiği toplantıda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, gündem konuları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kalite çalışmaları alanında üniversitemizin önemli bir süreçten geçtiğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, ISO 9001: 2015 Dış Tetkik Sürecinden de başarıyla çıkacağımıza inandığını dile getirdi. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tetkikinin üniversitemiz için önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, TSE yetkililerinin 18 – 22 Aralık 2017 tarihleri arasında değerlendirmelerde bulunmak üzere üniversitemizde bulunacağını söyledi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’nun gerçekleştirdiği Dış Değerlendirmede sınırlı birimlerle görüşüldüğünü belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, TSE yetkililerinin tetkikinde birim sınırlaması olmayacağını ve üniversitemizdeki her birim ile görüşeceklerini ifade etti. Bu kapsamda her birimin kendini tetkike hazırlaması gerektiğini dile getiren Rektör Karakaya, 15 Aralık 2017 tarihine kadar eksikliklerin giderilip sorunsuz bir şekilde tetkike hazır olmalarını söyledi. Üniversiteniz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “TSE yetkilileri üniversitemize tetkike geldiğinde kaliteye dair bir sıkıntımız yoktur diyebilmeliyim. Duruma hataları öngörme ve telafi etme düşüncesiyle yaklaşabilmeliyiz. Risklere dönük çalışmalar yapıp çözüm önerilerinde bulunabilmeliyiz. 15 Aralık 2017 tarihine kadar varsa hatalarımızı düzeltmeli ve eksiklerimizi gidermeliyiz.” Bu tetkik ile birlikte önemli basamakları birer birer çıktığımızı vurgulayan Rektör Karakaya, “Bundan sonraki süreçlerde kalite çalışmalarını tamamlayan bir üniversite olarak öne çıkmalıyız.” dedi. 

Rektör Karakaya: “Bölgede Adından Söz Ettiren Bir Üniversite Olmalıyız” 

Üniversitelerin bilgi üreten ve ürettiği bilgilerle strateji belirleyen kurumlar olduğunu dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu yüzden kaliteli olmamız gerektiğini belirtti. “Bölgede adından söz ettiren bir üniversite olmalıyız.” diyen Rektör Karakaya, YÖK’ün ve ülkemizin kaliteli çalışmalara ve kurumlara ihtiyacı olduğunu belirtti. Kalite Komisyonu üyelerinden motivasyonlarını sürekli diri tutmalarını isteyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite anlamında önemli bir adım atıldığını ve devamının da gelmesi için çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. En kısa zamanda bölgede taklit edilen ve örnek gösterilen bir üniversite olmayı umut ettiğini ifade eden Rektör Karakaya, “Kaliteyi yaşıyor olmanın birinci unsuru aranızdaki iletişimin mükemmelliğidir.” dedi.

Rektör Karakaya: “Yeterliliğe Dayalı Öğretmen Yetiştirme Sistemi ile Ülkemizde Bir İlki Gerçekleştireceğiz”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, pilot üniversite projelerine de değinerek Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen “Yeterliliğe Dayalı Öğretmen Yetiştirme Sistemi” projesinin ülkemizde bir ilki gerçekleştireceğini ifade etti. Bu sürecin kolay bir süreç olmadığını söyleyen Rektör Karakaya, bu proje ile en önemli varlık olan insanın yetiştirileceğini vurguladı. Bu pilot çalışmanın meyvesini aldıktan sonra diğer fakültelerde de bu projenin uygulanacağını belirten Prof. Dr. Varan Karakaya, bu tür projelere ülkemizin ihtiyacı olduğunu söyledi.  

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt da bir konuşma yaparak Kalite koordinatörlüğünün süreç boyunca yaptığı faaliyetleri anlattı. Çekirdek Kalite Ekibinin kasım ayında iki kere toplandığını vurgulayan Kurt, şirket personeline verilen ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Eğitimlerinin ise devam ettiğini söyledi. 5 – 7 Aralık 2017 tarihlerinde Üniversite Süreç ve Risk Komisyonları toplanarak son gözden geçirmelerin yapılacağını belirten Prof. Dr. Mustafa Kurt, ISO 9001:2015 İç Tetkik ve Yönetimi Gözden Geçirme tutanakları ve raporları hazırlanarak tüm birimlerden iyileştirme çalışmaları kapsamında değerlendirmeye almaları ve eksikliklerin tamamlanmasını istedi. Tüm bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür eden Kurt, ilerleyen süreçlerde de çalışmalarda aynı özenin gösterilmesini istedi.