Üniversitemiz Kırşehir Tarihini Okuyor Projesi ile Guınness Rekorlar Kitabına Girmeye Hazırlanıyor

Sürekli gelişim ve ilerlemeyi hedefleyen üniversitemizde yenilikçi projeler birer birer hayata geçiyor. “KOP Bölgesinde Okuma Alışkanlığı ve Kültürünün Geliştirilmesi Projesi” (KOP Okuyor) kapsamında 165 proje içerisinden üniversitemize ait olan “Kırşehir Tarihini Okuyor” isimli proje KOP Kalkınma Bölge İdaresi Başkanlığı tarafından kabul gördü.

KOP Okuyor Projesi kapsamında imzalanan protokol ile Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki ortaokul ve liselerde bulunan öğretmen ve öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılması, katılımcılara Ahi Evran-ı Veli ve İmam Gazzali’nin hayat, eser ve anlayışlarının anlatıldığı 12’şer sayfalık iki kitap ve her bir kitap için üçer sayfa olmak üzere projenin anlatıldığı önsöz hazırlanarak Ahi Evran-ı Veli’nin ticaret ahlakı ve İmam Gazzali’nin ruha hitap eden manevi dokunuşları ile eşsiz iki hayatın okunması amaçlanıyor.

Kalkınma Bakanlığının onayı ile KOP Okuyor Projesi kapsamında başarılı bulunan “Kırşehir Tarihini Okuyor” projesinin koordinatörlüğünü Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selim Biçen yaparken proje komisyonu Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulundaki bir grup öğretim elemanı tarafından oluşuyor. Proje hakkında açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Selim Biçen, her iki alimin hayatının etkin bir ekip tarafından 24 sayfa olacak şekilde kitap haline getirilip bastırılacağını söyledi. Basılan bu kitabın Kırşehir Protokolünün de katılımı ile belirlenen tarih ve saatte düzenlenecek olan açılış töreninin ardından tüm katılımcılarla en az 45 dakika olmak üzere eş zamanlı bir okuma faaliyetinin gerçekleştirileceğini anlatan Biçen, bu amaçla Ahi Evran Üniversitesi bünyesindeki öğrenci, akademik ve idari personele kitap okuma alışkanlığı kazandırmak üzere 9 faaliyetin yürütüleceğini sözlerine ekledi. Yapılan bu çalışma ile toplumumuzdaki okuma alışkanlığının kazandırılmasını istediklerini de belirten Yrd. Doç. Dr. Selim Biçen, bu proje için Guinness Rekorlar Kitabına da başvuracaklarını ifade etti. 

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ise proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bu projeyi önemsediklerini, bu projenin ilimiz ve üniversitemiz için büyük bir adım olduğunu vurguladı. Projenin amacını üniversite ve MEB sınırları içerisindeki herkese okuma bilincini anlatarak kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak, yapılacak faaliyetlerle milli ve manevi kültür bütünlüğünü tesis ederek değerlere karşı duyulması gereken güveni canlı tutmak ve kültürüne güven duyma hissinin gelişmesi, toplum-devlet-birey bütünleşmesin sağlamak olarak açıklayan Rektör Karakaya, projeyi hayata geçiren ekibe teşekkür ederek çalışmalarında üniversite yönetimi olarak desteklerinin artarak devam edeceğini ifade etti.  

Projenin sürdürülebilirliğinin sağlanması için hazırlanan kitaplar yalnızca proje süresince değil her yıl üniversitemize yeni katılan tüm öğrencilere okutularak önümüzdeki yıllarda okuma etkinliği tekrarlanarak geleneksel hale getirilecek. Böylelikle projenin etkisi, üniversiteye katılan yeni öğrencilerle artarak devam edecek.