Rektör Karakaya Çiçekdağı’nda Öğrencilerle Buluştu

Ülkemizin teminatı gençlerimizin eğitimlerine ve yetiştirilmelerine özen gösterilmesi gerektiğini her fırsatta vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile buluştu. 8 Aralık 2017 tarihinde Çiçekdağı Meslek Yüksekokulunda gerçekleşen Rektör Öğrenci Buluşmalarına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.  

Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yoğun ilgiyle katıldığı söyleşide Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrenciler ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek bu buluşmaların devam edeceği bilgisini verdi. Çiçekdağı Meslek Yüksekokulunun yeni binası ve fiziki yapısı hakkında da bilgiler aktaran Rektör Karakaya, gençlerin daha iyi ortamlarda eğitim görmeleri için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. 

Gelişmekte olan ve hızla büyüyen ülkemizin yetişmiş insana ihtiyacı olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, ülkemizin bu ihtiyacını meslek yüksekokullarındaki öğrencilerden karşılayacağını dile getirdi. Bu kapsamda öğrencilere kendilerini yetiştirme ve geliştirme konusunda tavsiyelerde bulunan Rektör Karakaya, “Sizin göreviniz sadece ders çalışmak ve ülkenize faydalı bireyler olmak için çaba göstermektir.” dedi. Gençlerin kendileri ve ülkemiz için kıymetli olduğunu dile getiren Rektör Karakaya, onların problemlerini kendi problemi olarak gördüğünü ve çözümü konusunda elinden gelen gayreti gösterdiğini söyledi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Sizler bizim için kıymetlisiniz, ülkemizin değerisiniz. Sizin burada aldığınız bilgiler ileride iş hayatınızda sizi daha ileriye taşıyacaktır.” 

Öğrencilere sadece diploma almak için üniversiteye gelmelerinin yanlış olduğunu ifade eden Rektör Karakaya, üniversitelerde kendilerini geliştiren ve ülkesine hizmet etmek için çalışan bireyler olarak yetiştirmeleri tavsiyesinde bulundu. 

Söyleşi sonunda meslek yüksekokulları müdürleri ile istişare toplantısı yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu tür toplantıların artık ilçelerde yapılacağı bilgisini verdi.