Üniversitemizde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Kariyer Günü Paneli Düzenlendi

Üniversitemiz PDR-Edebiyat Topluluğu tarafından “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Kariyer Günü” paneli düzenlendi. 8 Aralık 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen panele konuşmacı olarak özel bir kurumda görevli Uzman Psikolojik Danışman Özden Yılmaz Bilgin, Hacettepe Üniversitesi öğretim elemanı Uzman Psikolojik Danışman Dilek Avcı, Hacettepe Üniversitesi öğretim elemanı Arş. Gör. Öznur Bayar, Kırşehir Sıddık Demir Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanı Sevda Apaydın ve Kırşehir Rehberlik Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Aydın Güneş katılırken akademik ve idari personel ile öğrenciler de dinleyici olarak yoğun ilgi gösterdi.

Panelde çeşitli kurumlarda görev yapan psikolojik danışmanlar görev yaptıkları birimleri anlatırken sorumluluk alanları hakkında da açıklamalarda bulundular.

Panelde ilk olarak Kırşehir Rehberlik Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Aydın Güneş bir konuşma yaptı. Güneş konuşmasında, görev yaptığı kurumun faaliyetleri hakkında bilgi vererek rehberlik hizmetinde bulunduklarını, özel eğitim hizmeti verdiklerini ve tercih dönemlerinde öğrencilere yardım ettiklerini söyledi.

 

Kırşehir Rehberlik Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Aydın Güneş’in konuşmasının ardından Kırşehir Sıddık Demir Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanı Sevda Apaydın da bir konuşma yaparak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çalışmanın şartlarına değindi. 2017 yılında yeni bir yasayla Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan Psikolojik Danışmanların artık Rehberlik Öğretmeni unvanını aldıklarını söyledi.  

Kırşehir Sıddık Demir Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanı Sevda Apaydın’ın konuşmasının ardından özel bir kurumda görevli Uzman Psikolojik Danışman Özden Yılmaz Bilgin bir sunum yaptı. Bilgin sunumunda, görev yaptığı özel kurumun çalışma alanlarına değinerek öğrencilere mezun olduklarında çalışabilecekleri geniş bir mesleki alanın varlığından bahsetti.  

Uzman Psikolojik Danışman Özden Yılmaz Bilgin’in sunumunun ardından panelde bir sunum da Hacettepe Üniversitesi öğretim elemanı Uzman Psikolojik Danışman Dilek Avcı yaparak çalışma alanları ve sorumlulukları hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Son olarak Hacettepe Üniversitesi öğretim elemanı Arş. Gör. Öznur Bayar bir konuşma yaparak çalıştığı birimi değerlendirdi. 

Panel Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Talu tarafından konuşmacılara çiçek verilmesinin ardından sona erdi.