Eğitim Fakültesi Binası Yeni Döneme Hazırlanıyor

Ahi Evran Üniversitesinin yeni binaları ile marka eğitime hazırlanması için önemli bir mesai harcayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Merkez Yerleşke içerisinde yer alan Eğitim Fakültesi inşaatının tamamlanması için çalışmaları da hızlandırdı. Toplam inşaat alanı 17.283.95 m² olan bina inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı.

 

Geniş bir alanda her ayrıntının düşünüldüğü bina inşaatında bodrum katta mescit, teknik hacimler, depolar ve sığınak bulunuyor. Zemin katta 1 amfi, 19 ofis, 1 toplantı salonu, 9 derslik, 4 mesleki sınıf laboratuvarı ve 4 bilgisayar laboratuvarı bulunurken 1. katta 26 ofis, 1 toplantı salonu, 10 derslik, 2 mesleki sınıf laboratuvarı, 2 bilgisayar laboratuvarı, 1 internet salonu ve kantin kafeterya yer alıyor. Binanın 2. katı 32 ofis, 1 toplantı salonu, 9 derslik ve 5 meslekli sınıf laboratuvarına sahipken 3. katta 32 ofis, 1 toplantı salonu, 12 derslik, 1 mesleki sınıf laboratuvarı 4. katta ise 22 ofis, 1 toplantı salonu, 6 derslik ve 2 mesleki sınıf laboratuvarı bulunuyor. Araç sahiplerinin kullanımına uygun olarak 159 araçlık otoparkı da bünyesinde barındıran Eğitim Fakültesi binasının yeni eğitim öğretim döneminde öğrencileri ile buluşması için çalışmalar hızla devam ediyor.

Bina inşaatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, geleceğin öğretmen adayları için her zaman en iyi ve en kaliteli olanı düşündüklerini söyledi. Geleceğimizin teminatı olan gençleri yetiştirecek olan Eğitim Fakültesi öğrencilerinin nitelikli bir eğitimin ardından Ahi Evran Üniversitesinden donanımlı bireyler olarak ayrılmaları için her ayrıntının düşünülmeye çalışıldığını ifade eden Rektör Karakaya, yeni binalarla birlikte eğitim seviyesinin daha da yükseleceğini sözlerine ekledi.