Rektör Karakaya Nitelikli Eğitimi ESAM’da Anlattı

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından, “Türkiye’de Eğitim Sistemi ve Problemleri” başlıklı program düzenledi. Yıldız Teknik Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen program, 9 Aralık 2017 tarihinde yapıldı.

ESAM İstanbul başkanı Ekrem Arıkan'ın konuşması ile başlayan programda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’da “Yetişmiş İnsan Problemimiz ve Eğitimin Gücü” başlıklı bir konuşma yaptı. Rektör Karakaya konuşmasında nitelikli insanın özelliklerini anlatarak şu tanımlamayı yaptı: "Yetişmiş insan; yeteneği, ilgisi ve istekleri doğrultusunda iyi eğitim almış bireydir. İyi eğitim almış insan gücüne de ‘nitelikli insan gücü’ denilmektedir. Bu genel kabulden, özele doğru gidildiğinde ‘Nitelik veren eğitim nasıl yapılır?’ sorusuna cevap aramalıyız. Öncelikli olarak bu eğitime muhatap olan insanı tanımak gerekir.” 

Yetişmiş ve nitelikli insan hedeflerinden sıkça bahseden Rektör Karakaya konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Bilginin insanda davranış değişikliği oluşturması, onun anlamlılığına bağlı olduğundan bu bilgi kaynaklarının uyumlu olması da yetişmiş insanın ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Eğitim sistemimizi bu tasnife tabi tutarak yeniden yorumlamak zorundayız."