Üniversitemiz ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Dış Tetkikine Hazır

Üniversitemizin Kalite Güvence Sistemi içerisinde 2016 yılından itibaren uygulanmakta olan ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standardı çalışmaları 19-22 Aralık 2017 tarihleri arasında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılacak olan dış tetkik ile belgelendirilecek. Bu kapsamda yapılan çalışmaların son kez gözden geçirmesini yapmak ve dış tetkik için gerekli çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla 18 Aralık 2017 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda birim kalite sorumluları katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kalite Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk ile kalite yönetim koordinatörlüğü sorumluları ve üniversitemiz birimlerinin kalite sorumluları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Prof. Dr. Mustafa Kurt, iki yıldır yoğun bir şekilde çalışarak üniversitemizin Kalite Yönetim Sistemini etkin hale getirdiklerini ve tüm süreçlerle birlikte ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemini uygulamaya koyduklarını belirtti. Kurt konuşmasına şöyle devam etti: “YÖK Kurumsal Dış Değerlendirme Ölçütlerini yerine getirdik ve bir ay önce YÖK Değerlendirme Takımı tarafından başarılı bir şekilde değerlendirme sonucunu aldık. ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standardı çalışmalarını dış tetkike hazır hale getirdik. Türkiye'de üniversitelerde bir ilk olarak eğitim-öğretimi, idari ve destek hizmetler ile araştırma ve geliştirme olmak üzere tüm süreçlerde ve tüm birimlerimizde dış tetkike tabi tutuluyoruz. 19-22 Aralık 2017 tarihleri arasında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılacak olan dış tetkik ile üniversitemiz belgelendirilecek.” Tüm birim yöneticilerinin ve kalite sorumlularının Kalite Yönetim Sisteminin uygulanmasında gerekli tüm önem ve özeni gösterdiklerini dile getiren Prof. Dr. Mustafa Kurt, bu dış tetkik sürecinden de başarı ile çıkacaklarına inandığını ifade etti. Konuşmasının sonunda Kurt, gelinen bu noktada tüm kalite temsilcileri ve sorumlularına üniversite yönetimi adına teşekkür etti.