Rektör Karakaya Tıp Fakültesi Bölüm Başkanları ve Öğretim Elemanları ile Bir Araya Geldi

Bölüm başkanlıkları ile istişarelere başlayan ve bu görüşmelerle eğitimde kaliteyi artırmayı amaçlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 25 Aralık 2017 tarihinde Tıp Fakültesi Bölüm Başkanları ve öğretim üyeleri ile bir araya geldi. Yunus Emre Toplantı Salonunda akademisyenlerle görüşen Rektör Karakaya’ya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ergin Kariptaş ile Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ali Güneş ve Yrd. Doç. Dr. Zeynel Erbesler eşlik etti.

Bölüm başkanlıklarının çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda bir konuşma yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bölüm başkanlıkları ile yapılan toplantıların amacını anlattı. Bölümlerde görev yapan akademisyenlerle görüşmek ve öğrencilerle bir araya gelerek sınıfları ayrı bir vizyona dönüştürmek amacı ile bu toplantıların yapıldığını açıklayan Rektör Karakaya, sınıflarda yaşananları ölçen bir mekanizma olmadığını söyledi. Öğrencilerin ve akademisyenlerin sınıf içerisindeki etkinliklerini ölçebilmek adına Eğitim Fakültesinde başlatılan pilot projenin bu konuyu bir ölçüye çevirecek proje olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu projeyi çok önemsediklerini sözlerine ekledi. Diğer taraftan akademisyenlerin vermiş olduğu eğitimlerin öğrencideki yansımasını alarak ideal öğrenmelerin gerçekleştiği, öğrencileri yarına hazırlayan zemine dönüştürmek gayesinde olduklarını ifade eden Rektör Karakaya açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Sınıfların sahibi olan akademisyenlerimiz bu vizyonu ve ideali sınıflara taşıdıkları zaman bizim de beklentilerimiz gerçekleşmiş olacak. Tıp Fakültesinin temel bilimlerle yürüyen bir süreci var ama bir de sektörel tarafınız var. Sağlık hizmeti veriyorsunuz. Bu taraf da çok önemli. TSE sürecini geçirdiğimizde gördüğüm bir konu var. Vermiş olduğumuz hizmetlerle yapmış olduğumuz eğitim ile ürünlerimiz arasındaki kaliteyi tutturabilmek. Hizmeti önemserken onun gerisindeki insanı es geçemeyiz. Hizmetin kalitesi yetiştirdiğimiz insana bağlı.”

Rektör Karakaya: “Umutlarımızı Besleyen Kaynaklardan Emin Olmadıkça Hayaller Kuramayız”

Önümüzdeki yıllarda Tıp Fakültesinin klinik tarafının da hayata geçeceğini belirten Rektör Karakaya, zamanın boş geçmediği, her sürecinde öncü olarak öğrencilere bilmediklerinin öğretildiği bir süreçle ihtiyacımız olan yetişmiş insana ulaşacağımızı söyledi. “Bizler insan yetiştiriyoruz fakat bu konuya dair kalite süreçlerimiz yok.” diyerek konuşmasına devam eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, ülkenin en kritik ve en stratejik hedeflerinin bu eğitim öğretim sürecinin içinde olması gerektiğine vurgu yaptı. Pozitivist yaklaşımın artık bir hayat tarzı haline geldiğini ve bunu değiştirmemiz gerektiğini belirten Rektör Karakaya konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “ Umutlarımızı besleyen kaynaklardan emin olmadıkça hayaller kuramayız. Yaptığınız sağlık hizmetinde ve vermiş olduğunuz eğitim öğretimde de gençlerin gönlüne dokunun. Gençlerimizin aklını iyileştirmeli, düşüncesini enginleştirmeliyiz. Biz şehrin en okumuşları olarak şehre model olacak davranışlarda bulunmalıyız.”

Çalışanlar Ödüllendirilecek 

Kalite koymadan geleceğe dönük hamle yapılamayacağını belirten Rektör Karakaya, ISO:9001/2015 Dış Tetkik Süreci ile ilgili olarak da akademisyenlere teşekkür etti. Sürecin iyi yönetildiğini ve herkesin sahasına sahip çıktığını ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, eğitim öğretim süreçleri ile ilgili olarak da pilot çalışmalar yapmak istediklerini sözlerine ekledi. Geleceğin şimdiden planlanması gerektiğine dikkat çeken Rektör Karakaya, “Bu planmanın içine insanın koymadan kuracağınız her denklem yanlış bir denklem olur. Bu denklemi düzeltelim ve insanı önceleyelim.” dedi. Öğretim elemanlarına proje hazırlama çağrısında bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, ocak ayı içerisinde çalışanı ödüllendirme etkinliklerinin de yapılacağını sözlerine ekledi. Göreve başladıkları günden bu yana Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) ile ilgili olarak süreçlerin de iyi yönetilmesinden dolayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt’a teşekkür eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, 93 olan BAP desteğinin 360’a çıkarıldığını söyledi.

 

Pilot Üniversite Projesinin Bütçesi Onaylandı ve Artık Projeler Sahada

Konuşmasında üniversitemizde yaşanan ilklere ilişkin de bir müjde veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, pilot üniversite bütçesinin onaylandığını açıkladı. 2017 yılına ilişkin bir miktar bütçenin aktarıldığını da sözlerine ekleyen Rektör Karakaya, pilot üniversite sürecinin Kalkınma Bakanlığında bir proje olmaktan çıktığını ve gerçekleşmesi için artık sahada olunabileceğini de ifade etti. Tıp Fakültesini ilgilendiren projelerle ilgili olarak Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından tahsis edilen kadro ile 10 uzman alınacağının da müjdesini veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu projelerden büyük bir katma değer çıkarılmasının altını çizdi.

Morfoloji Binası ile ilgili olarak da kısa bir açıklama yapan Rektör Karakaya, 3. sınıf öğrencilerinin eğitim ve öğretimlerine bu binada devam edeceklerini, binanın öğrencilerin kaliteli eğitim almalarına imkan sağlayacak şekilde düşünüldüğünü sözlerine ekledi.  

Rektör Karakaya’nın konuşmasının ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil öğretim elemanları ile görüştü. Dekan Karahocagil, Tıp Fakültesi Araştırma Geliştirme Altyapı Toplantısında öğretim elemanları ile karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.