Al Quds Üniversitesinden Rektör Karakaya’ya Ziyaret

Kudüs’ün Müslümanlar için önemini her fırsatta dile getiren ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla devlet üniversitelerine “Kudüs Platformu Oluşturma” çağrısında bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Filistin üniversiteleri ile işbirliklerini artırdı. Geçtiğimiz Nisan ayında Rektör Karakaya'nın önderliğindeki üniversitemizi temsilen bir heyet Filistin ziyareti gerçekleştirerek Filistin üniversiteleri ile ortaklık anlaşmaları imzalamıştı. Kudüs'te yer alan ve Üniversitemizin Erasmus+, Mevlana ve ikili işbirliği anlaşmaları bulunan Al Quds Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden İşletme Bölüm Başkanı Dr. Omar Al-Salaby, Kalkınma Çalışmaları Bölüm Başkanı Dr. Ziad S. S. Qunnam ve İktisat Bölüm Başkanı Dr. Ahmad Zareer hem üniversitemize iade-i ziyaret hem de Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile ortaklıkların geliştirilmesi için 25 Aralık 2017 tarihinde üniversitemize ziyarette bulundular. Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın makamında gerçekleşen ziyarete Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erman Akıllı da eşlik etti.

Resmi gezilerine Rektör Karakaya'yı makamında ziyaretle başlayan Filistin heyeti, Rektör Karakaya nezdinde Ahi Evran Üniversitesinin Filistin yükseköğretim kurumlarına ve öğrencilerine vermiş olduğu destekten dolayı memnuniyetlerini ilettiler. Heyetle ikili işbirliği alanlarının geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.