Rektör Karakaya Aksaray’da Bölge Rektörleri ile Bir Araya Geldi

Şehirle olduğu kadar bölge ile de bütünleşik yapı kurmaya özen gösteren ve bu konuda temaslarına devam eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 27 Aralık 2017 tarihinde Aksaray’da bölge üniversitelerinin rektörleri ile bir araya geldi.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’in daveti üzerine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Aksaray Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda buluştular. Üniversiteler arasında iyi örneklerin paylaşımı ve iş birliği konularının ele alındığı yemekli toplantıda üniversitelerin birbirleriyle yapabilecekleri işbirliklerinin önemine dikkat çekildi.

 

Bölgenin menfaati için yapılabileceklerin görüşüldüğü toplantıda Rektör Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinin akademik çalışmalarından ve fiziki gelişiminden bahsetti. Pilot üniversite projeleri ve kalite süreçleri hakkında da bölge rektörlerine bilgi veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, yapılacak iş birliklerine destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.  

Ziyaret, üniversitelerde karşılaşılan genel sorunlar, çözüm önerileri ve yapılabilecek işbirliği alanlarının konuşulduğu sohbet ile sona erdi.