Rektör Karakaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Öğretim Elemanları ile Bir Araya Geldi

Düzenli aralıklarla bölüm başkanları ile bir araya gelerek istişare toplantıları yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu kapsamda 9 Ocak 2018 tarihinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu bölüm başkanları ve öğretim elemanları ile görüştü. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel de eşlik etti.

Toplantıda açılış konuşmasını Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. H. Rana Erdem yaparak yüksekokulun bugüne kadar yaptığı çalışmalardan bahsetti. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunun genç ve dinamik bir akademik yapısı olduğunu sözlerine ekleyen Erdem, her akademisyenin kendi alanlarında çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya söz alarak ziyaret amaçlarına değindi. Gerçekleştirdikleri toplantılarla amaçlarının üniversitemizin vizyonunu bölümler, hocalar ve öğrenciler ile buluşturmak olduğunu belirten Rektör Karakaya, ülkemizde yükseköğretimin en zayıf yanının sınıflarda öğrencilere ulaşmak olduğunu vurguladı. Bu tür toplantılarla akademisyenlere sınıflarda öğrencilerle daha aktif şekilde ilgilenmeleri tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, kaliteli bir üniversitenin eğitimine daha fazla önem vermesi gerektiğini belirtti.

Rektör Karakaya: “Pilot Üniversite Sürecinin En Önemli Ayaklarından Birisi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokuludur.”

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunun pilot üniversite projelerinin en önemli ayağından biri olduğunu da belirten Rektör Karakaya, bu anlamda çalışmaların yoğun ve verimli şekilde devam ettiğini vurguladı. Belirlenen projelerin hayata geçirilmesi için çalıştıklarını söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemiz ve ilimizi bölgede adından söz ettiren bir değer haline getireceklerine inandığını dile getirdi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunun akademik kadrosunda güçlendirmeye gidileceğini de sözlerine ekleyen Rektör Karakaya, bu güçlendirme ile yüksekokulun pilot projeler ve kalite çalışmalarında daha etkin olacağını vurguladı. Kalite süreçlerinin de üniversitemiz için önemli bir atılım olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya üniversitemizin pilot üniversite projeleri ve kaliteli bir üniversite unvanı ile bölgenin etkili üniversiteleri arasında ilk sırada yerini alacağını söyledi. Rektör Karakaya, üniversitemizin hem bölgesinde kalkınmaya faydalı hem de eğitiminde kaliteyi yakalamış, tercih edilen bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini dile getirdi.

Toplantı sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya bu tür toplantıların devam edeceği bilgisini verdi.