Pilot Üniversite Projelerimiz Ulusal Basında Tanıtılmaya Başlandı

Ahi Evran Üniversitesi ulusal anlamda tanıtım atağına geçti. Pilot üniversite projeleri ile adından sıkça söz edilen Üniversitemiz ve projeleri ulusal basında da yer almaya başladı. 10 Ocak 2018 tarihli çok sayıda gazetede ve televizyonda üniversitemiz ve projelerimizi anlatan çok sayıda haber yer buldu.

Üniversitemizin pilot üniversite projeleri arasında yer alan projelerinden “Kaba Yem, Ceviz, Jeotermal Sera, JEOKAREM (Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi), GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi), SAUTER (Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi) ve Pilot Üniversite Projeleri Tanıtımı ile 7 üniversite projesinin detayları basın aracılığı ile tüm ülkeye tanıtıldı. Ulusal basında, bu projelerle Kırşehir’de meslek edinme ve yeni iş sahalarını artırmanın yanı sıra üniversitemizin yerel dinamiklerle iş birliği içinde çalışmasının da örnek teşkil ettiği belirtildi. Üniversitemizin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında ürettiği projeler bölgenin yanı sıra ulusal anlamda da farkındalık yaratarak projelere ilgiyi arttırıyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın ulusal basına verdiği röportajda Kırşehir merkez ve ilçelerinde jeotermal kaynaklar bulunduğunu belirtilerek jeotermal seracılık projesi ile ilimizin de bu alanda yeni bir ivme kazanmasının planlandığı vurgulandı. Gerçekleşecek jeotermal seracılıkla istihdamın artacağı bilgisini veren Rektör Karakaya, “Bu projelerle çekirdek aile ve sektörün birlikte kullanılabileceği alanlar oluşturulacak.” dedi. Akdeniz bölgesinde yoğun şekilde seracılık yapıldığını da belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya; seracılığı, Organize Sera Bölgeleri Projesi ile bölgemizin avantajlarından dolayı ilimize çekmeyi hedeflediklerini belirtti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya röportajının devamında sera projesinin yanında Sporcu Sağlığı Merkezi hakkında da bilgiler veriyor. Üniversitemizde inşaatı devam eden 130 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulanacağını söyleyen Rektör Karakaya, Sporcu Sağlığı Merkezinde ise jeotermal kaynağın, sporcu sağlığı ve tedavisinde kullanılabilecek bilimsel çalışmalar yürütüldüğünü vurguladı.