Rektör Karakaya İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Üniversitemizdeki Gelişmeleri Anlattı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında üniversitemizdeki gelişmeleri anlattı. 10 Ocak 2018 tarihinde Kırşehir Valisi Necati Şentürk Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Rektör Karakaya üniversitemizin hızla geliştiğini anlattı.

Göreve geldiği günden bu güne hiç durmadan üniversitemiz için çalışan Rektör Karakaya sunumunda, üniversitemizin fiziki olarak gelişmişliğini ve üniversitemiz projelerinin tamamlanma oranlarını anlattı. Tamamlanan inşaatlar arasında TOKİ 1. Etap’ın bittiği bilgisini paylaşan Rektör Karakaya Alt Yapı Çalışmalarının da yüzde 99 oranında gerçekleştiğini dile getirdi. Bilimsel çalışmalar kadar sosyal yaşama da her zaman önem verdiğini vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu bağlamda üniversitemizde yapılan Kapalı Halı Saha hakkında da detaylı bilgiler aktardı. Sunumunda devam eden inşaatlara da değinen Rektör Karakaya, TOKİ 2. Etap çalışmaları kapsamında Eğitim Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Mühendislik – Mimarlık Fakültesi, Stadyum ve Maraton Tribünü, Kongre ve Kültür Merkezi binalarının inşaatlarının devam ettiğini belirtti. Sunumunda TOKİ dışında üniversitemiz tarafından yapılan inşaatlar da olduğunu dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin yüzde 47, İslami İlimler Fakültesinin yüzde 20, Ahi Evran Üniversitesi Caminin yüzde 87, Tıp Fakültesi Morfoloji Binasının yüzde 23, 2664 Yataklı Öğrenci Yurdunun ise yüzde 47 oranında tamamlanarak devam ettiğini ifade etti. Projeler arasında yer alan güçlendirme çalışmalarının da tamamlandığını vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Üniversitemiz Rektörlük Binası önünde 50 metre yükseklikte ve 150 metrekare büyüklüğünde Şanlı Türk Bayrağımızın dalgalanmaya başladığını söyledi.

Tamamlanan ve devam eden inşaatların yanı sıra tamamlanan ve görüşmesi devam eden projelere de sunumunda değinen Rektör Karakaya, tamamlanan projelerin Merkez Kütüphane, 500 Kişilik Yurt, E-Kampüs projeleri olduğunu, görüşmesi devam eden projenin ise Güneş Enerjisi Sistemi olduğunu söyledi.

Sunumunun sonunda ise Prof. Dr. Vatan Karakaya 18 Ekim 2016 tarihinde “Tarımsal Kalkınma ve Jeotermal” alanında pilot üniversite seçildiğimizi belirterek bu alanlarda yürütülen “Kaba Yem, Ceviz, Jeotermal Sera, JEOKAREM (Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi), GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi), SAUTER (Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi) projeleri hakkında da detaylı bilgiler verdi.