Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin Temel Kazı Çalışması Başladı

Üniversitemiz fiziki anlamda büyüyüp gelişmeye hızla devam ediyor. Yap-İşlet- Devret Modeli ile 2664 kişilik öğrenci yurdunu yapan müteahhit firma tarafından üniversitemize hibe olarak yapılan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin temel kazı çalışmaları başladı. 11 Ocak 2018 tarihinde temel kazı çalışması başlayan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi binası yaklaşık 1.600 m² alandan oluşuyor. Geniş bir alana sahip olan binada 14 akademisyen odası, 11 idari ofis, 12 bireysel çalışma odası ve laboratuvar, atölye ve derslikleri kapsayan 14 oda bulunuyor. Kazı çalışmasının yapıldığı alanda ilerleyen günlerde temel atma töreni de gerçekleşecek.

Üniversitemizin hızla büyümesi ve gelişmesi için sürekli çalışma içinde olduklarını vurgulayan Rektör Karakaya; bilimsel çalışmalar, üniversite eliyle gerçekleşen projeler ile sanatsal aktivitelerle üniversitemizin adının her alanda duyurulmasına gayret gösterdiklerini dile getirdi. Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinde eğitim görerek mezun olan gençlerin de birer sanatçı olmalarının ülkemiz için önemli bir değer olduğunu ifade eden Rektör Karakaya, onların kendi binalarında özel sanat alanlarında eğitim almalarının son derece önemli olduğunu vurguladı.