Rektör Karakaya BİL Okulları Öğrencileri ile Buluştu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya 11 Ocak 2018 tarihinde BİL Okulları Kariyer Günü Programına katıldı. Program öncesi Kırşehir BİL Okulları Genel Müdürü Mustafa Çelik’i makamında ziyaret eden Rektör Karakaya, Çelik’e üniversitemizin tanıtımını yaparak gelişimi, projeleri, bilimsel çalışmaları ve aktiviteleri hakkında bilgiler verdi.

BİL Okulları Genel Müdürü Mustafa Çelik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kariyer Günü Etkinliğinde Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın tecrübelerini öğrencilerle paylaşmasından mutlu olduğunu belirtti.

Rektör Karakaya: “Yaşamdan Daima İyi Yönleri Alın”

Ziyaretin ardından BİL Okulları Konferans Salonunda Kariyer Günü Programı kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Rektör Karakaya, istikbali yüksek gençlerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu vurguladı. Öğrencilere kendi tecrübelerini aktaran Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilere yaşamlarında iyi yönleri almaları tavsiyesinde bulundu. Düşünmeyi sevdiğini dile getiren Rektör Karakaya, matematik bölümünü tercih etme nedenlerini öğrencilerle paylaşarak matematiğin kendisine bir mesaj verdiğini ifade etti. Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “ Düşünmenin hazzını parayla alamazsınız. Düşünmeyle başardığınız şeyleri maddeyle ölçemezsin. Çünkü biri insanın ruhuna diğeri ise bedenine hitap eder. Dolayısıyla ruhu tatmin eden şeylerle bedeni tatmin eden şeyler birbirinden farklıdır.”

Öğrencilerle tüm yaşam tecrübelerini, öğrencilik yıllarını ve kariyer planlarını paylaşan Rektör Karakaya, ‘insan’ kavramı üzerinde de durdu. Bilim tarihine göre insan kavramının 9. yüzyılda tarif edildiğini vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, insanı diğer canlılardan ayıran özelliğin düşünce ve konuşma eylemi olduğunu ifade etti. Konuşmanın dil ve edebiyatı karşıladığını belirten Rektör Karakaya, düşünmenin ise matematikle bağlantılı olduğunu anlattı.

Rektör Karakaya: “Çalışmadan Kurulan Hayal, Hayal Olarak Kalır”

Konuşmasında gençlerin hedeflerine de değinen Prof. Dr. Vatan Karakaya, onlardan hayallerini umuda çevirecek gerekçeler üretmelerini istedi. Hayallerin gerçeğe dönüşmesi içinde çalışmaları gerektiğini dile getiren Rektör Karakaya, “Çalışmadan kurulan her hayal, hayal olarak kalır.” dedi. Akademisyenliğe başladığı yıllarda çektiği sıkıntı ve zorlukların yanı sıra çalışmanın kendisine kattığı deneyimleri de anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Çekilen her zorluğun sonu mutlaka başarıya, hayallere ulaşmaktır.” dedi.

Rektör Karakaya: “Gençlik Bizim İçin En Kıymetli Değerdir”

Ülke olarak eğitim sistemimizdeki eksiklikleri de öğrencilerle paylaşan Rektör Karakaya, eksiklikleri gidermek ve onlara güzel bir gelecek hazırlamak için canla başla çalıştıklarını vurguladı. Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Eğitim sistemimizde, temelde hedeflediğimiz kavramları sizlere hissettiremiyoruz. Ayrıca sınav yarışı da sizleri bizim elimizden alıp uçuruyor. Eğitilmiş insan diplomalı insan demek değildir, yetişmiş insan demektir. Bütün planlar gençlik üzerine yapılır. Çünkü gençler; aktiftir, dinamiktir, hayalleri vardır ve ileriye dönük daima bir şeyler arar. Bu yüzden gençlik, bir milletin her zaman en kıymetli değeridir.”

Öğrencilere karşılaştıkları derslerin hayatta neye karşılık geldiğini her fırsatta sorgulamaları gerektiğini anlatan Rektör Karakaya, sorguladıkları alanların kendilerine kazandırdığı değerlere göre yön belirlemeleri tavsiyesinde bulundu. Kendini tanıyan, ne istediğini bilen yaşadığı toplumun değerlerini algılayan ve kendisini kıymetli bilen bireylerin yetişmesinin ülkemiz için önemine vurgu yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bunun içinde bireyin öncelikle ülkesini ve toplumunu sevmesi ve bunu hissetmesi gerektiğini söyledi.

 

“Yaptığım işten büyük memnuniyet ve gurur duyuyorum, çünkü ben bilim insanıyım.” diyen Rektör Karakaya daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Programın ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya BİL Okullarını gezerek öğrencilerle sohbet etti.