Rektör Karakaya Yerel Medya İle Buluştu

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Kırşehir’in yerel medyası ile basın toplantısında bir araya geldi. 12 Ocak 2018 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen basın toplantısına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Öğr. Gör. Mehmet Özdemir ile birlikte çok sayıda yerel basın mensubu katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak başladı. Göreve geldiği günden bu yana üniversiteyi hep daha ileriye taşımak için çalıştığını dile getiren Rektör Karakaya, bu çalışmaların meyvelerini zaman içinde almaya başladıklarını söyledi. Fiziki olarak sürekli büyüyen üniversitemizde inşaat çalışmalarının birçoğunun 2018 yılı içinde tamamlanacağını vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Öğrencilerimizin ihtiyaçları bizim için her şeyden önce gelir.” dedi.

Rektör Karakaya: “Tüm Birimleri Kalite Sürecinden Geçmiş Tek Üniversiteyiz”

Üniversitemizin kalite çalışmalarına da konuşmasında yer veren Rektör Karakaya, pilot üniversite olmamızdan dolayı kalite çalışmalarına da hız verildiğini ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından süreçlerin değerlendirilip raporlaştırıldığını basın mensuplarıyla paylaştı. 2017 yılı Kasım ayında YÖK tarafından gönderilen 6 kişilik grubu üniversitemizde ağırladığımızı ve onların üniversitemizin kalite sürecini değerlendirdiğini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, değerlendirme aşamasından üniversitemizin başarı ile geçtiğini belirterek ilerleyen günlerde YÖK tarafından kalite çalışmalarında örnek üniversite seçilebileceğimizi söyledi. Ülkemizde devlet üniversiteleri içinde tüm birimleri kalite süreçlerinden geçmiş tek üniversite olma özelliğimizin olduğunu özellikle vurgulayan Rektör Karakaya, üniversitemizin tüm iş akışları ile kalite sürecinin akredite edilerek diğer üniversitelere örnek olacağını belirtti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya: “Üniversitemizin fiziki ihtiyaçları ile kaliteye dönük ihtiyaçlarını karşılamanın onurunu yaşıyoruz. Kalite süreci bizim için önemliydi onu da hallettik” dedi.

Rektör Karakaya: “Öğrencilerimiz Bizim İçin Çok Değerli”

Öğrenciler ile sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Rektör Karakaya, bu kapsamda ‘Rektör Öğrenci Buluşmaları’ adı altında etkinlikler yaptıklarını ve bu etkinliklerin geri bildiriminin çok iyi olduğunu kaydetti. “Öğrencilerimizi önemsiyoruz, onlarla bir arada olmaya özen gösteriyoruz.” diyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, onların rahat ve huzurlu ortamlarda eğitim görmeleri için çalıştıklarını ifade etti. Öğrencilerin yanı sıra akademisyenlerle de görüşmeler yaptığını, sürekli bir araya gelerek onların ileriye dönük planlarına dair bilgiler aldığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, yılsonuna kadar tüm bölüm hocaları ile görüşüp değerlendirmelerde bulunacaklarını belirtti.

Rektör Karakaya: “Jeotermal Seracılık Projesi ile Hem Sektöre Hem de İlimizdeki Çekirdek Ailelerin Ekonomilerine Katkı Sağlayacağız”

Ahi Evran Üniversitesi olarak 2016 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 41 üniversite arasından 5 pilot üniversite içine seçildiğimizi de tekrar hatırlatan Rektör Karakaya, pilot üniversite projelerinde gelinen aşamalara tek tek değindi. Üniversitemizin Tarım ve Jeotermal alanında 7 projesi bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında gerçekleşen bu pilot üniversite projeleri ile markalaşmaya gidileceğini dile getirdi. Rektör Karakaya konuşmasında şunlara yer verdi: “Jeotermal Seracılık Projesi ile Kırşehir’de Organize Sera Bölgeleri oluşturularak burada Kırşehirli çiftçilerimize ve bu sektörde çalışan kişilere eğitim vereceğiz. Böylece bölgemizde Jeotermal Seracılığı geliştirerek hem sektöre hem de çekirdek ailelere katkıda bulunacağız. Yaptığımız projeler sadece üniversitemizin değil ülkemizin ve milletimizin faydalanması için yapılıyor.” Rektör Karakaya, bölgemizde yapılacak seracılığın Akdeniz ve Ege Bölgelerinden daha fazla gelir de getireceğini vurgulayarak bu konuyu çok önemsediklerini belirtti.

Rektör Karakaya: “Kırşehir Sağlık Turizminin Marka İsmi Haline Gelecek”

Seracılığın yanı sıra Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi (SAUTER), Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi (JEOKAREM), Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT) projeleri ile ilimizin jeotermal alanda markalaşmasını sağlayacaklarını belirten Rektör Karakaya, Kırşehir’in ulusal ve uluslararası misafirlerini ağırlayarak ekonomik anlamda güçleneceğini dile getirdi. “İlimiz jeotermal ile sağlık turizminde markalaşacak.” diyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, yeterli donanıma sahip birer kurum olarak bu alanda önemli işler yapacaklarını söyledi.

Rektör Karakaya: “Yerel Medyamızda Projelerimizi Tanıtarak Bize Destek Verecek”

Basın toplantısında Kaba Yem, Ceviz, JEOKAREM (Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi), GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi) projeleri hakkında da kısaca bilgiler aktaran Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kalkınma Bakanlığının isteği üzerine bu projelerin tanıtılması amacıyla da Pilot Üniversite Projeleri Tanıtımı Projesinin de projelere eklendiğini söyledi. Pilot Üniversite Projeleri Tanıtımı Projesi için bakanlık tarafından ödenek ayrıldığını dile getiren Rektör Karakaya, bu ödenekten ilimizde bulunan yerel medya mensuplarının yararlanmasının daha anlamlı olacağını belirtti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kalkınma Bakanlığının isteği üzerine projelerimize Pilot Üniversite Projeleri Tanıtım Projesini de ekledik. Bakanlık bu tanıtımların ulusal basın eliyle yapılmasını istemişti ama biz buna yerel basının da eklenmesini istedik ve ısrarcı olduk. Çabalarımız sonuç verdi ve siz değerli basın mensupları projelerimizi tanıtarak hem bize hem de ilimize katkı sağlayacaksınız.

” Rektör Karakaya: “Amacımız Millete ve Ülkemize Katkı Sağlamak”

Pilot üniversite projeleri ile millete ve ülkemize katkı sağlanacağını özellikle vurgulayan Rektör Karakaya, “Millet kazanacak herkes mutlu olacak, amacımız ülkemize katkı sağlamak.” dedi. Açıklamalarının ardından üniversitemizde yapılan çalışmalara da değinen Prof. Dr. Vatan Karakaya, göreve geldiği günden bu yana üniversitemizde gerçekleştirilen fiziki ve genel çalışmaları anlattı. Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya toplantı sonunda basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.