Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Rektör Karakaya’yı Ziyaret Etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya göreve geldiği günden bu yana şehir-üniversite işbirliğini önemseyerek her ortamda şehrin sorunlarına yönelik çözüm öneri sunmuş ve sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda ilimiz yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelmeyi de önemsiyor. 17 Ocak 2018 tarihinde Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundular. İlimizin kalkınmasında üniversitemizin çok önemli bir göreve sahip olduğunu ve buna yönelik çalışmaların konuşulduğu görüşmede Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesinin gelişimi için her fırsatta destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi. Belediye olarak üniversitenin ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda işbirliği içinde olduklarını vurgulayan Bahçeci, Rektör Karakaya’ya çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biri olmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrenci odaklı çalışmalarla bölgede adından söz ettiren bir üniversite olduklarını dile getirdi. Fiziksel anlamda 2 yılda Ahi Evran Üniversitesinin gelecek 25 yılını hazırladıklarını belirten Rektör Karakaya, şehir ile işbirliği içerisinde olduklarını ve şehrin dinamiklerini her anlamda düşündüklerinin altını çizdi.

Görüşme sonrasında Rektör Karakaya ve Başkan Bahçeci, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversitemize teşrifleri sırasında Danıştay Başkanımız Zerrin Güngör’ün Sayın Cumhurbaşkanımızdan yurt talebi doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılan 500 kişilik öğrenci yurdunun temel kazı çalışmalarını yerinde incelediler.