Rektör Karakaya İİBF Bölüm Başkanları ve Öğretim Elemanları ile Görüştü

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya bölüm başkanları ve öğretim elemanları ile görüşmelerine devam ediyor. 18 Ocak 2018 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Toplantı Salonunda İİBF bölüm başkanları ve öğretim elemanları ile gerçekleşen görüşmeye Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökbel de eşlik etti.

Fakülte ve yüksekokulların bölüm başkanları ve öğretim elemanları ile sürekli bir araya gelerek istişarede bulunma amaçlarını anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ülkemizin yetişmiş insana ihtiyacı olduğunu belirterek öğretim elemanlarından sürekli bu yönde çalışmalarla öğrencilere eğitim hizmeti vermelerini istedi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim elemanlarının çalışma alanları ve faaliyetleri hakkında da bilgiler alan Rektör Karakaya, akademisyenlere kendilerini geliştirmeleri ve proje üretmeleri tavsiyesinde bulundu. Üniversitemizin misyonu olan bilimin ışığında araştırma ve eğitim yapmak, bilgi, teknoloji ve hizmet üretmek ve ürettiğini uygulayan üniversite olmak hedefi ile çalışmalara yön verilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinin adını duyuracak akademik faaliyetler ile öğrenci odaklı çalışmaları önemsediğini dile getirdi. Çağdaş, insan odaklı, girişimci, yenilikçi ve kaliteli eğitim hizmeti ile tercih edilen üniversite olmayı amaç edindiklerini vurgulayan Rektör Karakaya, bu amaçların bilimsel projeler, sosyal ve sportif faaliyetlerle ortaya koyulması gerektiğini ve akademisyenlerden bu doğrultuda çalışmalar beklediğini kaydetti. Öğretim elemanlarının öğrencilerle sürekli iletişim halinde olmaları gerektiğine de değinen Prof. Dr. Vatan Karakaya, geleceğimizin teminatı gençlerin yetiştirilmesinde kaliteli eğitimin öneminden bahsetti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin bölümleri gereği ülkemizi yönetecek adaylar yetiştirdiğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu anlamda öğrencilerin başarılarının hem ülkemiz hem de üniversitemiz için değerli olduğunu kaydetti.

Akademisyenlerin sorularını yanıtlayan ve İİBF’nin çalışmalarını değerlendiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, düzenli olarak bölüm başkanları ve öğretim elemanlarıyla görüşmelerine devam edeceği bilgisini verdi.