Üniversitemizin Projeleri Ulusal Basında Ses Getirmeye Devam Ediyor

Üniversitemizin projeleri ulusal basında yer alarak ses getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde pilot üniversite projeleri ile ismini duyuran üniversitemiz şimdi ise Konya Ovası Projesi (KOP)’un desteklediği Ziraat Fakültemizin “Vermikompost Üretimini ve Kullanımını Öğretiyoruz, Toprağımıza ve Ekonomimize Can Katıyoruz” isimli projesi ile ulusal basında yer aldı. 21 Ocak 2018 tarihinde ulusal basında yer alan “Vermikompost Üretimini ve Kullanımını Öğretiyoruz, Toprağımızı ve Ekonomimize Can Katıyoruz” isimli projeye yönelik açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, projenin Ziraat Fakültemiz akademik personellerinden Yrd. Doç. Dr. Fevziye Şüheyda Hepşen Türkay, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kan, Yrd. Doç. Dr. Arzu Kan ve ilgili kurumların ortaklığında hazırlandığını kaydetti.

 

Ulusal basına yaptığı açıklamada projenin ilimize katkısını anlatan Rektör Karakaya, proje ile Kırşehirli vatandaşların solucan üretimini öğreneceklerini ve tarlalarının artık suya yüzde 20 daha az ihtiyaç duyacağını vurguladı. Kırşehir’in ikliminden dolayı toprağın suya ihtiyacı olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, toprağın solucan gübresiyle yenilendiğinde üretim çeşitliliğini de artıracak etkiye sahip olacağını dile getirdi. Üniversitemiz Ziraat Fakültesinde kurulan vermikompost üretim tesisi ile çiftçilere öncülük edeceğini ifade eden Rektör Karakaya, KOP’un desteği ile bu tesisi büyüterek bölgeye hizmet eder hale getireceklerini söyledi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ulusal basında yer alan açıklamasında şunlara yer verdi: "Hem eğitim vereceğiz hem de üretim yapacağız. Solucan gübresi sayesinde az suyla sulu tarıma imkan sağlayacağız. Biz solucan gübresiyle toprağı yeniledikçe hem su ihtiyacımız azalacak hem de bitki verimliliğimiz artacak. Bunlar ileriye dönük bu bölgenin ihtiyacı olan güzellikler. Her yıl sonuçlarımızı test edeceğiz. KOP da bu projeyi takip ediyor olacak."

Prof. Dr. Vatan Karakaya KOP'un desteğiyle bu tesisi büyüterek bölgeye hizmet edebilir hale getireceklerini, Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fevziye Şüheyda Hepşen Türkay da proje ile üniversitenin vermikompostalama konusunda çiftçilere öncülük etme görevi üstleneceğini söyledi.