Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kalp ve Damar Ameliyatlarına Başlandı

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde ameliyatlara başlandı. Geçtiğimiz günlerde hastaneye baş dönmesi ve bayılma şikayeti ile başvuran bir hastaya, yapılan tetkikler sonucunda Kritik Sol Karotis Arter (Sol Şah Damarı) Darlığı tanısı konuldu. Hasta, felç geçirme riski nedeniyle Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde yatışı yapılarak ameliyata alındı.

17 Ocak 2018 tarihinde hastaya, Doç. Dr. İhsan Sami Uyar, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Sami Karacan ve Op. Dr. Mehmet Fatih Alpay tarafından Sol Karotis Endarterektomi Operasyonu yapıldı. Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen operasyon sonucunda hasta normal hayatına sağlıklı bir şekilde döndü. Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. İhsan Sami Uyar, 25 yıldır kalp doktoru olduğunu ve birçok hastanede çalıştığını belirterek Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin teknik alt yapı, personel ve fiziki donanımı bakımından pek çok hastaneden üstün durumda olduğunu dile getirdi. Doç. Dr. İhsan Sami Uyar açıklamalarında şunlara yer verdi: “Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışmaktan mutluyum. Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde bir doçent, bir yardımcı doçent ve bir de uzman hekim arkadaşımızla hizmet vermekteyiz. Aynı zamanda açık kalp cerrahisi konusunda özel eğitimli ve tecrübeli üç cerrahi hemşiremiz, sekiz yoğun bakım ve sekiz servis hemşiremiz bulunuyor. İlimize ve bölgemize dünya standartlarında hizmet veren böyle bir kurum kazandırdıkları için tüm devlet büyüklerimize teşekkür ederim.”