Rektör Karakaya YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç Başkanlığında Gerçekleşen Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler Çalıştayına Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Başkanlığını Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın yürüttüğü “Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler Çalıştayı”na katıldı. 1 Şubat 2018 tarihinde Meram Üniversitesi Tıp Fakültesi Ek Morfoloji Binası Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’da katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler Çalıştayı toplantısında ÜNİKOP (KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği) üyesi üniversitelerin rektörleri ile bir araya gelerek ÜNİKOP kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirdi. Üniversitelerin bölgesiyle bütünleşmesinin önemli olduğuna değinen Saraç, bir süredir faaliyette olan bölgesel kalkınma projeleri hakkında ÜNİKOP üyesi üniversitelerin rektörlerinden bilgi aldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ÜNİKOP kapsamında bölgemizde gerçekleştirilecek projeler hakkında YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a bilgiler verdi. Şehirle bütünleşen bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Rektör Karakaya, hayata geçirilmeyi bekleyen projeleri anlattı.

Toplantı ÜNİKOP üyesi üniversitelerin bölgesiyle bütünleşme adına geldikleri aşamaların değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler Çalıştayı Sonuç Bildirisine ulaşmak için tıklayınız.