Rektör Karakaya’nın Yetiştirilmiş İnsan Üzerine Yaptığı Konuşma Köşe Yazısında Yer Aldı

Geleceğin teminatı olan insanımızın inançlı, vatansever, kültürlü, ilmi seviyesi yüksek, çağdaş, bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak ve milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Birlik Vakfı İstanbul Şubesi tarafından Eğitim Süreçleri ve Yetişmiş İnsan Problemi isimli bir konferans düzenlendi. 20 Ocak 2018 tarihinde İstanbul’da düzenlenen konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmacı olarak katıldı.

 

Yetişmiş insanın önemine her fırsatta dikkat çeken Prof. Dr. Vatan Karakaya, nitelik veren eğitimin nasıl yapılması gerektiği, eğitim süreçleri, nitelikli insanın özellikleri, hedefleri, insan yetiştirmedeki imkân veya zorlukların neler olduğunu detaylı bir şekilde dinleyicilere anlattı. Rektör Karakaya’nın “Yetiştirilmiş İnsan” üzerine yapmış olduğu konuşma medyanın da dikkatini çekti ve köşe yazılarına yansıdı. Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yaptığı konuşmayı çok beğenen köşe yazarı Ahmet Dur, Rektör Karakaya’dan övgü dolu sözlerle bahsederek konuşmayı köşesine taşıdı.

Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasına yer verdiği köşe yazısında Ahmet Dur, yetişmiş insanın özellikleri, sınav sisteminin belirleyiciliği ve ülkemizdeki yetişmiş insan probleminin kaynağı gibi başlıklara değinerek konuşmayı okuyucuları ile paylaştı. 

Yazının tamamına ulaşmak için tıklayınız.