Rektör Karakaya, Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Elife Ünal ile Üniversite Sanayi İş Birliğini Değerlendirdi

Üniversitelerin içine doğdukları şehirle her zaman iş birliği içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Elife Ünal ve beraberindeki heyet ziyaret etti. 15 Şubat 2018 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette üniversite-sanayi iş birliği konusunda istişarelerde bulunuldu.

Üniversitelerdeki bilimsel potansiyelin sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesi ve akademisyenlerin ürettiği bilginin sanayicilerle buluşmasını amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, şehirdeki sanayicilerle sürdürülebilir iş birliklerinin yapılması için çalışmalarının olduğunu söyledi. Pilot üniversite projelerinin şehri de önemli ölçüde etkileyeceğini belirten Rektör Karakaya, yapılabilecek tüm çalışmalara üniversite olarak destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Kırşehir’de sanayinin gelişmesi ve ilerlemesi adına karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı ziyaretin ardından Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Elife Ünal ve beraberindeki heyete nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.