Rektör Karakaya Karadeniz Bölgesi Rektörleri ile Bir Araya Geldi

Karadeniz Bölgesinde yer alan üniversitelerin rektörleri, pilot üniversite süreci ile ilgili değerlendirmeler yapmak ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak üzere üniversitemiz ev sahipliğinde bir araya geldi. 17 Şubat 2018 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın katıldı.

Ahi Evran Üniversitesinin pilot üniversite sürecinin nasıl başladığını ve bugün geldiği noktayı misafir rektörlerle paylaşan Prof. Dr. Vatan Karakaya, pilot üniversite misyonu ile şehre ve bölgeye katkı sağlayacak önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Projelerin her birinin şehrin dinamiklerini harekete geçirecek ve katma değer sağlayacak projeler olduğunu anlatan Rektör Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinin geleceği için durmadan çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Üniversiteler arası iş birliklerini önemsediğini ve yapılacak tüm çalışmalarda Ahi Evran Üniversitesinin destek vererek yer alacağını ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizi tercih edilirliği yüksek, kaliteli ve nitelikli eğitim veren marka üniversitelerden biri yapmak istediklerini belirtti. Rektör Karakaya toplantıda üniversitemizin kalite süreçleri hakkında da detaylı bilgi verdi. Ahi Evran Üniversitesinin tüm birimleri ile Kalite Yönetim Sistem Belgesini aldığını ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik’in teşrifleri ile kalitesini belgelendirdiğini anlatan Rektör Karakaya, “Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye Kalite Derneği (KALDER) tarafından verilen ‘Türkiye Mükemmellik Ödülü’ ve Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından verilen ‘Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü’nü almaya adaydır.” dedi.

Toplantı üniversitelerin çalışmalarının değerlendirilmesi ve üniversiteler arası yapılacak iş birlikleri ile ilgili karşılıklı fikir alışverişlerinin yapılmasının ardından son buldu.